Malatya iki gündür sallanıyor: Prof. Dr. Şükrü Ersoy: Tipik bir artçı diyemiyorum

Malatya iki gündür sallanıyor: Prof. Dr. Şükrü Ersoy: Tipik bir artçı diyemiyorum

Malatya'da dün 4.4, bugün 4.6 büyüklüğünde gerçekleşen iki depremin ardından Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy değerlendirmede bulundu. Ersoy, "Tipik bir artçı deprem diyemiyorum. 4.3'lük deprem artçı deprem ama buna artçı deprem diyemiyorum." diye konuştu. Ersoy, peş peşe yaşanan depremlerin bir anlam taşıyor olabileceğine dikkat çekti.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde büyük yıkıma uğrayan Malatya iki gündür beşik gibi sallanıyor. Doğanşehir ilçesinde dün saat 10.55'te 4.4 büyüklüğünde depremin meydana gelmesinin ardından bugün Yeşilyurt ilçesinde saat 12.34'te 4.6 büyüklüğünde deprem yaşandı.

Depremler çevre il ve ilçelerde de hissedilerek paniğe yol açarken iki depremde de olumsuz herhangi bir durum yaşanmadı.

'TİPİK BİR ARTÇI DİYEMİYORUM'

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, CNN TÜRK canlı yayınında Malatya'da peş peşe meydana gelen depremler hakkında değerlendirmede bulundu.

Ersoy, "Tipik bir artçı deprem diyemiyorum. 4.3'lük deprem artçı deprem ama buna artçı deprem diyemiyorum. Kandilli'nin haritaları üzerinde faylar var ama merkez üslerinde görebiliyoruz ama bu noktada önemli bir fay zonu görünmüyor. Görünmediği içi yorum yaparken biraz dikkatli yapmak gerekiyor. Dediğimiz gibi hasarlı binaların çevresinde yanında içinde olmak çok tehlikeli olabilir. Deprem bir an değil , süreçtir. Burası benim için soru işareti tam fay hattına denk gelmiyor. Elbistan depreminin doğusuna doğru gerilim vardı zaten. Buranın deprem oluşturup oluşturamayacağımız konusunda kesin bir yorum yapamıyoruz." dedi.

'PEŞ PEŞE DEPREMLER BİR ANLAM TAŞIYOR OLABİLİR'

Depremin net bir fay üzerinde olmadığına dikkat çeken Ersoy, "Artçıları izlemek gerekiyor. Ne tarafa doğru yöneliyor? Çünkü durduk yerde peş peşe bu depremlerin olması bir anlam taşıyor olabilir. Net bir fayın üzerinde olsaydı öngörülerimde net olabilirdim ama izlenmesi gereken bir yer. Geçen aylarda da aynı bölgede oldu aynı tartışmaya yaptık." diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN