Malatya, Tunceli ve Elazığ'ın en korkunç hayvanı Avrupa'da görüldü! Uzmanlar uyardı... Avrupa'da istila başladı!

Malatya, Tunceli ve Elazığ'ın en korkunç hayvanı Avrupa'da görüldü! Uzmanlar uyardı... Avrupa'da istila başladı!

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte yılanlar kış uykusundan uyandı. Sıcak havaların artmasıyla birlikte doğaya akın eden yılanlar bu sefer sık sık insan yaşamına dahil olmaya başladı. Gelen son görüntüler tüyleri diken diken etti. Malatya, Tunceli ve Elazığ'ın en korkunç hayvanı Avrupa'da görüldü! Uzmanlar son dakika olarak uyardı. Avrupa'da istila başladı!

Havaların ısınmasıyla birlikte yılanlar yuvalarından çıkmaya başladı. Ülkemizde sık sık görülen bu yılan türü bu sefer Avrupa'ya sıçradı. Gelen görüntüler herkesin ağzını açık bıraktı. Malatya, Tunceli ve Elazığ'ın en korkunç hayvanı Avrupa'da görüldü! Uzmanlar acil durum uyarısında bulundu. Büyük istila başladı, bu hayvanı gördüğünüz gibi arkanıza bakmadan kaçın.

ghhggh-2023-08-04t130320-627.jpg

Son dönemde yılan haberleri yoğun ilgiyle takip edilirken gelen görüntüler tüm dünyayı ayağa kaldırdı. Türkiye'nin en zehirli yılanı Avrupa'da istilaya başladı.

6 YAŞINDAKİ ÇOCUĞU ISIRDI...

Belçika'da 6 yaşındaki bir erkek çocuk, Türkiye'de sık sık görülen kum yılanı tarafından ısırıldı. Apar topar hastaneye kaldırılan çocuk, hemen tedavi altına alındı. Görüntüler ise herkesi şoke etti.

TÜRKİYE'NİN EN ZEHİRLİ YILANI İSTİLAYA BAŞLADI!

Kum engereği olarak anılan bu yılanlar ülkemizde boynuzlu engerek, uzun burunlu engerek veya burun boynuzlu engerek olarak da bilinir. Kuzey İtalya ve Balkanlar'da bulunurlar ve zehirleri hemotoksinler ve nörotoksinler içeren oldukça zehirlidir.

ghghgh-2023-08-04t130345-582.jpg

Yaşanan olayla ilgili açıklamalarda bulunan küçük çocuğun babası, "Thibaut su kenarında oynamak istedi. Dengesini korumak için bir dala tutundu. Ama o dalda yatan bir yılan olduğunu görmemişti. Bağırdı ve parmağından kanlar aktığını gördük. Hemen yardım alabileceğimiz bir noktaya gittik." dedi.

AVRUPA'DA KIRMIZI ALARM İLAN EDİLDİ

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, her yıl yaklaşık 5,4 milyon yılan ısırığı kaydediliyor ve bunların 1,8 ila 2,7 milyonu zehirli ve dünya çapında yaklaşık 100.000 ölüme yol açıyor. Yalnızca Hırvatistan'da, her yıl yaklaşık olarak her 100.000 kişiden 5'i yılan tarafından ısırılmakta ve bu durum yaklaşık 2 kişinin ölümüne yol açmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN