Malatya'da badem ağacını incelemeye giden adam tüm Türkiye'ye kötü haberi verdi: Durum çok kötü

Malatya'da badem ağacını incelemeye giden adam tüm Türkiye'ye kötü haberi verdi: Durum çok kötü

Son yılların en kurak kış ayını geçiren Türkiye’de hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Sıcaklıklar olması gerekene göre oldukça yüksek ilerlerken, bu durum meyve ağaçlarına da etki etti. Son olarak Malatya’da badem ağacını incelemeye giden adam ise tüm Türkiye’ye kötü haberi verdi: Durum çok kötü…

Türkiye son yılların en kurak kış mevsimini yaşarken bu durum meyve ağaçlarını da etkiledi. Birçok ilde olduğu gibi Malatya’da da mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklardan dolayı meyve ağaçlarının çiçek açması ise dikkat çekti…

SICAKLIKLAR ÜRETİCİYİ OLUMSUZ ETKİLİYOR

Malatya’da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının meyve ağaçları üzerindeki etkisi dikkat çekti. Eskiden olsa kimsenin inanmayacağı olay yaşandı ve badem ağacı Şubat ayının ortasında çiçek açtı. Malatya’ya bağlı kale ilçesinde badem ağaçlarının çiçek açtığını gören çiftçiler ise kentin önemli gelir kaynaklarından olan kayısıda da aynı durumun yaşanmasından korktuklarını dile getirdi.

Bir vatandaş da badem ağaçlarını incelemek için gittiği Kale ilçesinde durumu gözler önüne seren fotoğraflar paylaştı.

malatya-kalede-badem-agaclari-cicek-acti.jpg

REKOLTE KAYBI YAŞANIRSA FİYATLARIN YÜKSELMESİ KAÇINILMAZ OLACAK

Öte yandan bahar mevsiminde görülecek yağmurlar şimdiden çiçek açan badem ağaçlarının çiçeklerinin ve kendisinin zarar görmesine yol açabilir. Bu durum ise rekoltede kayıplara ve dolayısıyla da fiyatların normalden çok daha yüksek olmasına neden olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN