Malatya'da deprem gerçeği: Uzmanlar fay hatlarını işaret ediyor! Büyük deprem kapıda mı?

Malatya'da deprem gerçeği: Uzmanlar fay hatlarını işaret ediyor! Büyük deprem kapıda mı?

Deprem ülkesi olan Türkiye’de deprem gerçeğine ilişkin yeni görüşler gündemdeki yerini almaya devam ediyor. Bu kapsamda Malatya için uzmanından yeni bir uyarı geldi. Peki, büyük deprem kapıda mı? İşte uzman ismin açıklamaları…

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen ve 12 saat arayla görülen 2 bağımsız deprem vatandaşları korkuttu. Söz konusu bölgede geçtiğimiz yıl şiddetli depremlerin yaşanması bugün öğlen saatlerinde yaşanan 4,3 büyüklüğündeki deprem esnasında korkulu anlara neden oldu. Öte yandan Yeşilyurt’un 11 km BGB'sında 12 saat arayla 4,3 ve 4,2 büyüklüğünde iki bağımsız deprem olması akıllarda bazı soru işaretlerine yol açtı.

deprem.jpg

ART ARDA İKİ DEPREM

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen iki farklı depremler vatandaşları endişelendirdi. 10 Temmuz 2024’te 12 saat arayla gerçekleşen bağımsız depremlerin ilki saat 12:54’te 4,3 büyüklüğünde meydana gelirken ikincisi ise saat 00:41’de 4,2 büyüklüğünde meydana geldi.

2023’TEN BERİ DEVAM EDİYOR

Edinilen bilgilere göre Malatya’daki sismik hareketlilik 2023 yılından beri devam ediyor. Öyle ki Halk TV’de yer alan habere göre, 24 Ağustos 2023’te 5,0 büyüklüğünde, 12 Ağustos 2023’te ise sırasıyla 4,2, 4,5 ve 4,9 büyüklüğünde depremler kaydedildi. 10 Ağustos 2023’te 5,3 büyüklüğünde bir deprem daha yaşanmıştı.

deprem2.jpg

UZMANINDAN UYARI GELDİ

Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, yaşanan 2 ayrı depremin tetiklenmiş bağımsız depremler olduğunu ifade etti. Öte yandan birçok uzman bölgede yaşayan vatandaşları artçı depremler ve olası büyük depremlere karşı uyardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN