Mansur Yavaş Tüm Rakiplerine Fark Attı! Ankara'da Son Anket Sonuçları Belli Oldu

Mansur Yavaş Tüm Rakiplerine Fark Attı! Ankara'da Son Anket Sonuçları Belli Oldu

Yerel seçim yaklaşıyor, Ankara'nın kaderi de yavaş yavaş belli oluyor! CHP'nin adayı mevcut Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, tüm rakiplerine fark attı! İşte Ankara'daki son seçim anketinin sonuçları...

TUNACAN ATALAY

AREA Araştırma'nın Şubat ayında gerçekleştirdiği Ankara yerel seçim anketi sonuçları, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde Ankara'nın siyasi haritasını gözler önüne serdi. Anket sonuçlarına göre, mevcut Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, oyların %54'ünü alarak açık ara önde görünüyor. Yavaş'ın en yakın rakibi, %40,1 ile Turgut Altınok olurken, diğer adaylar arasında önemli bir fark bulunuyor.

Anket sonuçlarına göre Yeniden Refah Partisi'nden Suat Kılıç %2,3, İYİ Parti'den Cengiz Yıldırım %1,7, Zafer Partisi'nden aday %1,2 ve diğer adaylar ise toplamda %0,7 oy alıyor.

Kararsız oyların dağıtılmasının ardından elde edilen bu sonuçlar, Ankara seçmeninin tercihlerini net bir şekilde ortaya koyuyor. Mansur Yavaş, başkentteki seçmenler arasında güçlü bir destek buluyor. Turgut Altınok ise önemli bir oy oranına sahip olmasına rağmen Yavaş'ın gerisinde kalıyor.

AREA Araştırma'nın Şubat ayında gerçekleştirdiği Ankara yerel seçim anketi sonuçları, 31 Mart'ta yapılacak seçimlerde kimin favori olduğunu gözler önüne seriyor. Ankete göre, mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, rakiplerine büyük fark atarak oyların %54'ünü alıyor.

MANSUR YAVAŞ'IN RAKİPLERİ GERİDE KALDI

whatsapp-image-2024-02-10-at-18-28-11.jpeg

Turgut Altınok: %40,1
Suat Kılıç: %2,3
Cengiz Yıldırım: %1,7
Zafer Partisi Adayı: %1,2
Diğer Adaylar: %0,7

KARARSIZ OYLARIN DAĞILIMI

Anket sonuçlarına göre kararsızların dağılımı da Mansur Yavaş'ın lehine görünüyor. Kararsızların %65'i Mansur Yavaş'a oy verceğini belirtirken, %25'i Turgut Altınok'a, %10'u ise diğer adaylara oy vereceğini ifade ediyor.

MANSUR YAVAŞ'IN GÜÇLÜ DESTEĞİ

Anket sonuçları, Mansur Yavaş'ın Ankara seçmenleri arasında güçlü bir desteğe sahip olduğunu gösteriyor. Yavaş, 2019 seçimlerinde aldığı oy oranını (%50,9) artırmayı başarmış durumda.

TURGUT ALTINOK'UN DURUMU

Turgut Altınok ise önemli bir oy oranına sahip olmasına rağmen Mansur Yavaş'ın gerisinde kalıyor. Altınok'un Yavaş'ı yakalaması için kararsızların büyük bir kısmını kendi tarafına çekmesi gerekiyor.

DİĞER ADAYLAR

Diğer adaylar ise ankete göre önemli bir oy oranına sahip değil. Suat Kılıç, Cengiz Yıldırım ve Zafer Partisi adayı oyların %5'inin altında kaldı.

AREA Araştırma'nın Şubat ayında gerçekleştirdiği Ankara yerel seçim anketi sonuçları, 31 Mart'ta yapılacak seçimlerde kimin favori olduğunu gözler önüne seriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN