Maraş ve Hatay'ın deprem enerjisi oraya doğru gidiyor! O kentlere 7 üstü deprem uyarısı... Yerle bir olabilir

Maraş ve Hatay'ın deprem enerjisi oraya doğru gidiyor! O kentlere 7 üstü deprem uyarısı... Yerle bir olabilir

Türkiye'nin gündeminde yer alan deprem konusunda Japon deprem uzmanı bir kez daha uyardı. Kahramanmaraş depreminin ardından enerjinin biriktiği bölgeleri paylaştı. Deprem enerjisi o kentlere doğru giderek 7 üzerinde depreme sebep olabilir. İşte o deprem uyarısı...

Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki'den yeni uyarılar geldi. Deprem kuşağında yer alan Türkiye için meydana gelebilecek 7 ve üzeri depremleri işaret etti. Kahramanmaraş depreminden yola çıkarak o illeri uyardı.

KORKUTAN HARİTA

Deprem uyarılarının yanı sıra tsunami uyarıları da yapan Moriwaki, Kıbrıs fay hattının potansiyel tsunami riskinden bahsetti. Suriye ve Malatya depremlerinin ardından bu riskin daha da artacağını öne sürdü. TGRT tarafından paylaşılan habere göre, Moriwaki korkutucu Türkiye haritasını çizdi.

basliksiz-1-kopya-5jem-cover.webp

ENERJİSİNİ BOŞALTMAYA HAZIR

Moriwaki, çizdiği haritada Elazığ, Bingöl, Bitlis, Muş, Van ve Tunceli illerini işaret etti. Japon deprem uzmanı 7 ve üzeri şiddetinde deprem beklentisini duyurarak, Kahramanmaraş ve Hatay depremlerindeki enerjinin bu bölgelerde yoğunlaştığını söyledi. Doğu Anadolu fay hattı Elazığ ilinden başlayarak enerji biriktirdiği ve boşaltmaya hazır olduğunu söyledi. Tedbirlerin bir an önce alınması konusunda uyardı.

japon-muhendisten-ezber-bozan-sozler-istanbulda-75-siddetindeki-depreme-dayanacak-ilceleri-acikladi.webp

MARMARA BÖLGESİNİ İŞARET ETTİ

Marmara Bölgesi'ni işaret eden Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, depremin Bursa İnegöl'de etkili olabileceğini tahmin ediyor. Açıklamalarında, son 32 yıldır Türkiye'de çalıştığını söyleyen Moriwaki, "Bu süreçte çok fazla deprem yaşanmadı. Ancak 2019'dan itibaren şiddetli deprem vakaları arttı. Enerjinin karmaşık bölgelerde biriktiği göz önüne alındığında, aynı anda birden fazla şehirde deprem olabileceği ihtimalini göz ardı etmemeliyiz. Bu nedenle hem vatandaşların hem de devletin hazırlıklı olması önemlidir." sözlerini paylaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN