Marmara Denizi'nde korkutan görüntü: İSKİ tesislerinden denize atık su dökülüyor

Marmara Denizi'nde korkutan görüntü: İSKİ tesislerinden denize atık su dökülüyor

İstanbul Küçükçekmece’de İSKİ’ye ait arıtma tesislerinden Marmara Denizi’ne bırakılan yetersiz arıtılmış sular, denizin rengini değiştirdi; çevre kirliliği havadan görüntülendi.

İstanbul’un Küçükçekmece kıyılarında kaydedilen görüntüler, Marmara Denizi’ndeki çevre kirliliğini bir kez daha gündeme taşıdı. İSKİ’ye bağlı atık su ön arıtma tesislerinden denize deşarj edilen suyun oluşturduğu bulanıklık, temiz deniz suyuyla birleştiği noktada net bir hat oluşturarak kirliliğin boyutunu gözler önüne serdi.

Geçtiğimiz aylarda benzer ihlaller nedeniyle milyonluk cezalarla karşı karşıya kalan İSKİ’nin, arıtma sistemlerini etkin çalıştırmadığı iddiaları kamuoyunda endişeye yol açtı.

gorsel-2026-02-11-103548908.png

DENİZ TURKUAZDAN KAHVERENGİYE DÖNDÜ

Dron ile havadan yapılan çekimlerde, tesislerden çıkan atık suyun Marmara Denizi’ne karıştığı bölgede suyun renginin tamamen değiştiği görüldü.

Kirli ve temiz su arasındaki keskin sınır, deşarj edilen suyun yeterli biyolojik veya mekanik arıtmadan geçmediğine dair güçlü kanıtlar sunuyor.

Görüntülerde ayrıca, tesislerin depolarındaki atıkların vinç yardımıyla temizlenmeye çalışıldığı anlar da yer aldı.

gorsel-2026-02-11-103622785.png

BAKANLIKTAN İSKİ’YE MİLYONLUK CEZA KESİLMİŞTİ

Bu durum Marmara Denizi için yeni bir kriz değil. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri, daha önce İBB’ye bağlı Ambarlı İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nde yaptıkları denetimlerde benzer bir tabloyla karşılaşmıştı.

Kentsel atık suların bir kısmının arıtılmadan denize boşaltıldığının tespit edilmesi üzerine İSKİ’ye 3 milyon 343 bin 688 lira idari para cezası uygulanmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN