Marmara Depremi için kritik tarih! Herkes bunu bekliyordu: Olasılık yüzde 70

Marmara Depremi için kritik tarih! Herkes bunu bekliyordu: Olasılık yüzde 70

Deprem kuşağında yer alan Türkiye'de artçı depremler yaşanmaya devam ediyor. Artçıların büyüklüğü son günlerde artarken vatandaşların endişesi de büyümeye devam ediyor. Yaşanan depremlerin üzerine dikkati Marmara Bölgesi'ne çeken uzman isimler uyarı yapmaya devam ediyor. İşte tüm detaylar...

Son zamanlarda artan artçı depremler vatandaşın endişesini yükseltmeye devam ediyor. 6 Şubat tarihinde yaşanan Kahramanmaraş depremi ile birlikte on binlerce kişi hayatını kaybederken gözler Marmara Bölgesi'ne dikildi.

MARMARA'DAKİ TEHLİKE

Yürek yakan günlerin yaraları sarılmaya devam edildiği günlerde peş peşe artçı depremler meydana gelmeye devam ediyor. Bugün itibariyle Kayseri'de 4.8 büyüklüğünde artçı deprem meydana geldi. Deprem şiddetinin yükselmesiyle birlikte uzmanlar Marmara Bölgesi'ndeki tehlikeyi yeniden anlattı.

1999 yılında olan depremin ardından hem nüfus hem de yapı olarak hızla artış gösteren Marmara Bölgesi'ndeki depremin sonuçları büyük bir felakete dönüşebilir. Sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunan Prof. Dr. Osman Bektaş, olasılık verdi.

f4cnod4xqaad5fv.jpg

O TARİHE KADAR YÜZDE 70

Prof. Dr. Osman Bektaş tarafından gelen paylaşım ile birlikte korkutucu rakamlar göz önüne serildi. Marmara Bölgesi'nde beklenen depremin 2034 yılına kadar 7'den daha büyük olma olasılığı yüzde 35 - yüzde 70 arasında olduğunun altını çizdi. Rakamların yüksek olması nedeniyle tedirgin bir hale gelen vatandaş yorumlarda meraklı sorular sordu.

Bektaş açıklamasında, "PARSON,2004: MARMARADA 2034 YILINA KADAR 7 den büyük deprem olma olasılığı % 35-70'dır. Bu görüş Kuzey Marmara Fayının 0-12,5 km derinliğe kadar tam kilitli, deprem enerjisi biriktirdiği varsayımına dayanır. Oysa Uchida,2019; Becker,2023, Batı- Orta Marmara'da fayın sürüklenerek" açıklamasında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN