Marmara diken üzerinde! AFAD'dan deprem açıklaması: Marmara'nın hem doğusunda hem batısında...

Marmara diken üzerinde! AFAD'dan deprem açıklaması: Marmara'nın hem doğusunda hem batısında...

Marmara depremine ilişkin yeni bilgilendirmeler gelmeye devam ediyor. AFAD’dan gelen deprem açıklaması bir kez daha gerçekleri gözler önüne serdi. Yapılan açıklamada Marmara’nın hem doğusunda hem batısında diyerek açıklandı! İşte konuya ilişkin detaylar…

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, olası İstanbul depremine ilişkin yeni bilgiler paylaştı. Özellikle de Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilimizde yıkıcı sonuçlara neden olan 6 Şubat depremleri sonrasında milyonlarca insanı deprem korkusu sardı. Uzun yıllardır beklenen İstanbul depremi de bununla beraber daha çok gündeme gelmeye başladı. Konuya ilişkin olarak Orhan Tatar, yeni bir açıklama yaptı.

DÜNYANIN EN İYİ İZLENEN BÖLGELERİNDEN BİRİ

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, Marmara Bölgesi’ndeki deprem aktivitelerinin 7/24 izlendiğini söyleyerek, "Depremsellik açısından, bölgenin izlenmesi açısından baktığımızda şunu gururla söyleyebilirim. Marmara Bölgesi, dünyanın belki de en iyi izlenen bölgelerinden birisi” dedi.

deprem3.jpg

DETAYLI İNCELEMELER YAPILIYOR

Farklı yöntemlerle aktivitelerin izlendiğini anlatan Tatar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“En yoğun, en etkili şekilde birbirinden farklı yöntemlerle sismik aktivitenin izlendiği en iyi bölgelerden birisi diyebilirim. Şu anda bölgede 262 civarında deprem gözlem istasyonumuz var. Bunlara ilave olarak yine hem Marmara'nın doğusunda, hem Marmara'nın batısında Derinkuyu diye adlandırdığımız sismometre cihazlarımız var. Yani yerin yaklaşık 300 metre derinliğine kadar yapılan sondajlar ve her 100 metreye koyduğumuz farklı farklı derinliklerdeki birbirinden farklı sensörlerin olduğu izleme sistemlerimiz var. Küçük yer kabuğu hareketlerini takip edebildiğimiz birtakım izleme ağlarımız var. Bunlara ilave olarak yine gerilim ölçer diye adlandırdığımız özellikle bu depremi oluşturmasını düşündüğümüz fay üzerindeki aktiviteyi takip edebileceğimiz bir takım sensörlerimiz var.''

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN