Mart gerçekten de kapıdan baktıracak! Türkiye adeta buz kesecek! Ankara'da termometreler eksiye düşüyor

Mart gerçekten de kapıdan baktıracak! Türkiye adeta buz kesecek! Ankara'da termometreler eksiye düşüyor

Son günlerde Türkiye sıcak havaların etkisi altında yer alırken Balkanlardan gelen soğuk hava dalgası tüm ülkede etkisini hissettirecek. Özellikle iç kesimlerde hava sıcaklıklarında görülen ani düşüşler hastalıkları da beraberinde getirebilir.Başta Ankara olmak üzere sıcaklıkların eksilir dereceleri düşeceği belirtilirken Çarşamba günü kar yağışı için uyarılar yapıldı. İşte güncel hava durumu tahminleri…

Son günlerde görülen sıcak havalar vatandaşların yüzünü güldürürken vatandaşlar da soluğu parklarda bahçelerde alıyor. Tam anlamıyla bahar geldi derken soğuk havalarda yüzünü gösterecek. Mart ayı vatandaşlara kapıdan baktırırken özellikle İç Anadolu Bölgesi'nde hava sıcaklıklarında ani düşüşler görülecek. Sıcaklıkların 10 derece birden düşeceği söylenirken Doğu Anadolu Bölgesi ve İç Anadolu Bölgesi'nde kar yağışlarının görülebileceği vurgulandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü güncel hava durumu tahminlerini yayınladı. İşte güncel hava durumu tahminleri…

MART AYI KAZMA KÜREK YAKTIRACAK

Geçtiğimiz haftalarda sıcak havalar etkisini gösterirken yurt genelinde Hava sıcaklıklarında 10 derece birden düşüş görüleceği belirtildi. Ülke genelinde yağışların artması beklenirken sıcaklıkların da ciddi ölçüde düşeceği aktarıldı.

kar-yagisi-2.jpg

DOĞU ANADOLU'DA KAR YAĞIŞI UYARISI YAPILDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalar kapsamında Doğu Anadolu Bölgesi'nin Kuzey kesimlerinde yağışların zaman zaman kar şeklinde olabileceğinin altı çizildi. Yağmur, karla karışık yağmur ve kar yağışları Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olacak.

kar-yagisi.jpg

3 BÜYÜK KENTTE TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR


İstanbul İzmir ve Ankara'da hava sıcaklıklarının nasıl olacağı merak edilirken vatandaşlar da meteoroloji tarafından yayınlanan açıklamaları yakından takip ediyor. Çarşamba günü itibarıyla havaların ciddi derecede soğuyacağı belirtilirken özellikle Ankara için uyarılar peş peşe geldi. Hava sıcaklıkları eksi dereceleri düşerken vatandaşların da soğuk havalara karşı tedbirli olması gerektiği vurgulandı.

kar-yagmasi.jpg

İSTANBUL VE İZMİR'DE HAVA NASIL OLACAK?

İstanbul ve İzmir'de hava sıcaklıklarında belli ölçüde bir düşüş görülürken yağışlarında Yağmur olarak görülmesi bekleniyor. Ancak asıl uyarılar Ankara için yapılmaktadır. Ankara'da hava sıcaklıklarının -4'e kadar düşmesi beklenirken Çarşamba günü kar yağışının etkili olacağı söyleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN