'Maviş'ten art arda acı haber: Batan teknede kaybolan 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldı

Kastamonu'nun Cide ilçesinde Gideros Koyu açıklarında batan "Maviş" isimli teknede kaybolan 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Kastamonu'nun Cide ilçesinde Gideros Koyu’nun 2 mil açığında 5 gün önce batan "Maviş" isimli tekneden acı haberler art arda geldi.

Teknenin kaptanı Öztürk Kürelioğlu ile Hülya Mütevelli ve Esmanur Gürcan'ın bulunması için gerçekleştirilen arama ve kurtarma çalışmalarına Sahil Güvenlik Komutanlığı, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve jandarma ekipleri katıldı.

9858865.jpg

Samsun ve Sinop emniyet müdürlüklerinden 6 dalgıç polis ile Bartın Emniyet Müdürlüğünden polis kontrol botu ve 4 polis gemi personeli de sabah saatlerinde su altı görüntüleme ve kurtarma cihazları (ROV) ile arama yaptı.

Helikopter ve AFAD ekiplerinin dron ile arama yaptığı çalışmalara zaman zaman hava şartları nedeniyle ara verildi.

9859234.jpg

KAYIP 3 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Çalışmalar kapsamında, Gideros köyünün 100 metre açığında, kaybolanlardan Esmanur Gürcan'dan sonra Hülya Mütevelli'ye ait olduğu değerlendirilen ikinci ceset bulundu.

Ekipler tarafından aynı bölgede yapılan çalışmalar neticesinde teknenin kaptanı Öztürk Kürelioğlu’na ait olduğu tahmin edilen bir cansız bedene daha ulaşıldı.

231321.jpg
Esmanur Gürcan (solda), Hülya Mütevelli (ortada), Öztürk Kürelioğlu (sağda)

Cide Devlet Hastanesi morguna kaldırılan cesetler için kimlik tespit çalışmaları devam ediyor.

NE OLMUŞTU?

11 Ağustos'ta gezintiye çıkan 5 metrelik "Maviş" isimli fiber teknede; kaptan Öztürk Kürelioğlu, Ahmet Kaan Karayılan, Emrah Yasin Büyükoral, Ayşenur Gürcan, Hülya Mütevelli ve Esmanur Gürcan, Gideros Koyu’nda bir süre durduktan sonra tekrar denize açılmıştı.

Gideros Koyu’nun yaklaşık 2 mil açığında su almaya başlayan fiber tekne batmıştı.

Yakındaki balıkçı teknesindeki kişiler, duyduğu yardım çığlıkları üzerine Ahmet Kaan Karayılan, Emrah Yasin Büyükoral ve Ayşenur Gürcan'ı kurtarmıştı.

Öztürk Kürelioğlu, Hülya Mütevelli ve Esmanur Gürcan, olay günü yapılan tüm aramalara rağmen bulunamamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN