Meclis açıldı: Kılıçdaroğlu locada, Akşener katılmadı

Meclis açıldı: Kılıçdaroğlu locada, Akşener katılmadı

Meclisin yeni yasama yılı açılış töreninin ardından başladı. Meclis oturumunu vekil olmayan genel başkanlar locadan izledi. Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu ile yan yana otururken Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, eski başbakan olması dolayısıyla eski meclis başkanlarının da bulunduğu locadan izledi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise meclis açılışına katılmadı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu 28. Dönem 2. Yasama Yılı, sabah saatlerinde yaşanan bombalı saldırının ardından geniş güvenlik önlemleri altında başladı.

Yeni yasama yılına başlayan mecliste milletvekilleri için sıralarına çiçek konuldu. Cumhurbaşkanı adayı olduğu için milletvekili seçimine girmeyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu meclis açılış törenini locadan izledi. Kılıçdaroğlu Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile yan yana oturdu. İki lider bir süre sohbet etti.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise açılış oturumunu eski başbakan olması dolayısıyla eski meclis başkanlarının da bulunduğu locadan izledi. Açılışa eski Meclis Başkanları Cemil Çiçek, İsmet Yılmaz, Binali Yıldırım ve Mustafa Şentop da katılarak locadan izledi.

AKŞENER KATILMADI

Meclise gelerek Genel Kurulu locadan izledi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise meclis açılışına katılmadı.

Meclis Genel Kurulu’na ilk gelen genel başkan MHP lideri Devlet Bahçeli oldu. HDP’nin eski eş genel başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan Yeşil Sol Parti grubunun arka sıralarında oturdu. Yeşil Sol Parti grubunun önünde partinin eş sözcüleri yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Genel Kurul salonuna girişini AK Parti ve MHP milletvekilleri ayakta alkışlarla karşıladı. İYİ Parti, Saadet Partisi grubu ayağa kalktı ama alkışlamadı. CHP ve Yeşil Sol Parti Milletvekilleri ise ayağa kalkmadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN