Meclisin bu hafta gündeminde TRT Payı var

Meclisin bu hafta gündeminde TRT Payı var

Geçtiğimiz ay, TBMM'ye taşınan kanun teklifleri arasında 'enerji tüketiminde TRT payının kaldırılması' teklifi de vardı. TBMM, bu hafta elektrik enerjisi satışı üzerinden alınan TRT payını kaldıracak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), bu hafta elektrik enerjisi satışı üzerinden alınan TRT payının kaldırılmasına ilişkin düzenlemeyi de içeren kanun teklifini yasalaştırmak için mesai yapacak. Daha sonra stokçuluğa karşı caydırıcılığın artırılmasını da içeren kanun teklifinin görüşmelerine başlanacak.

TBMM Genel Toplantısında, salı günü Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam edilecek.

Düzenlemeye göre, elektriğin tasarruflu kullanılmasının teşvik edilmesi amacıyla normal tüketim miktarına uygun bir kademe belirlenecek ve oluşan tüketim artışından kaynaklanan ilave maliyetler bu kademe üstünde tüketim yapan abonelere yansıtılacak.

Elektrik enerjisi satışı üzerinden alınan TRT payı kaldırılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN