Mecliste 28. dönem başlıyor: Öncelikli gündem asgari ücret ve emekli memur maaşları

Mecliste 28. dönem başlıyor: Öncelikli gündem asgari ücret ve emekli memur maaşları

YSK'nın geçtiğimiz günlerde 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin kesin sonuçları ilan etmesiyle birlikte meclis 28. döneme bugün açılıyor. En yaşı isim sıfatıyla Devlet Bahçeli'nin yöneteceği ilk oturumda, milletvekilleri sırayla yemin edecek. Yarın ise Cumhurbaşkanı Erdoğan mecliste yeminini gerçekleştirecek. Mecliste öncelikli konular ise asgari ücret ve emekli memur maaşları olacak.

14 Mayıs'ta gerçekleşen Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri'nin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yeni dönem için hazırlıklar tamamlandı. Bugün 28. Dönem milletvekilleri, Genel Kurul'da yemin edecek.

28'inci dönemin ilk birleşimini en yaşlı üyesi olduğu gerekçesiyle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Meclis Geçici Başkanı olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da meclisin açılışına katılacak. Resmi tören ile karşılanacak olan Erdoğan, yemin törenini kendisine ayrılan locadan takip edecek.

Cuma günü 14.00'te başlayan yemin töreninin gece yarısına kadar süreceği tahmin ediliyor.

YEMİN TÖRENİ NASIL OLUR?

Her milletvekili Anayasa'daki yemin metnini kürsüden yüksek sesle okuyacak. Milletvekilleri seçim çevresi, soyadı ve adlarının alfabe sırasına göre tek tek yemin edecek. Bu şekilde milletvekilleri resmen göreve başlayacak. Herhangi bir sebepten ilk birleşime katılamayan milletvekilleri, sonra yemin edebilecek.

BAŞKAN SEÇİLECEK

Cuma günü Milletvekillerinin yemin töreni ile birlikte Meclis Başkanı seçim süreci de başlayacak.

Meclis Başkanı seçildikten sonra Başkanlık Divanı ve komisyonlar oluşturulacak.

ERDOĞAN CUMARTESİ YEMİN EDECEK

Cumartesi günü ise Cumhurbaşkanı Erdoğan mecliste yemin edecek. Erdoğan, ilk olarak bakanlar listesini açıklayacak ardından ise bir gün sonra yeni bakanlar Genel Kurul'a giderek yemin edecek.

MECLİS’TE İLK GÜNDEM

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, yemin töreni sonrasında ihtisas komisyonlarını oluşturarak yasama faaliyetlerine başlayacaklarını söyleyerek, en düşük memur maaşının 22 bin TL’ye yükseltilmesi, asgari ücret ve emekli maaşlarıyla ilgili düzenlemenin TBMM’nin öncelikli gündemi olacağını söyledi. Akbaşoğlu, meclisin temmuza kadar çalışacağını söyledi.

AHaber’e konuşan Akbaşoğlu, “Ev kadınlarının emeklilik hakkını düzenleyen perspektifi ortaya koymuştu Cumhurbaşkanımız. 150 bin TL evlilik kredisi verilmesi, eğitim öğretimleriyle ilgili gençlerimizin desteklenmesi hususu. En önemlisi her hanenin mutlaka bir istihdama kavuşması, bir bir yerine getireceğiz. Ama önce yemin arkasından da asgari ücretle ilgili ve memur emekli maaşlarıyla ilgili düzenleme öncelikli gündemlerimiz arasında” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN