Melek Mosso, ödülünü kadınlara adadı

Şarkıcı Melek Mosso, PowerTürk Müzik Ödülleri töreninde aldığı ‘en iyi cover şarkı’ ödülünü kadınlara adadı. Mosso, ödül konuşmasında "Kadın olmanın gerektirdiği her şeyle yargılanan, ittirilen, katledilen bütün kadınların ruhlarına armağan olarak alıyorum" dedi.

Türkiye'de kadına yönelik şiddetin önüne geçilemiyor. Alınmayan önlemler ve caydırıcılığını yitirmiş cezalar bu sorunun devam etmesindeki en büyük etkenler olarak görülüyor. Sanatçılar da toplumsal soruna dikkat çekere kamuoyu oluşturmaya ve tepki göstermeye devam ediyor.

Geçtiğimiz sene bazı çevrelerin hedef göstermesi sonucunda konser iptalleriyle mücadele eden sanatçı Melek Mosso, günlük yaşamda kadınların karşılaştığı sorunlara dikkat çekmeye devam ediyor.

ÖDÜLÜNÜ KADINLARA ADADI

PowerTürk tarafından düzenlenen Müzik Ödülleri’nde, ‘Bergen’e Saygı Albümü’nde yer alan ‘Yıllar Affetmez’ isimli şarkısıyla ‘en güçlü cover şarkı’ ödülüne layık görülen Mosso, ödülünü kadınlara adadı.

Mosso ödülünü aldığı esnada “Ben bu ödülü; yüzyıllardır bu toplumda ve dünyada ötekileştirilen, kıyafetleriyle, kahkahasıyla kadın olmanın gerektirdiği her şeyle yargılanan, ittirilen, katledilen bütün kadınların ruhlarına armağan olarak alıyorum. Sesimiz hiç bir zaman kısılamayacak. Ben bu toplumda kadınlığıyla her zaman gurur duyan bir kadınım. Her zaman onların arkasında olacağım. Kimse beni susturamayacak. Konuşmaya, üretmeye ve şarkı söylemeye devam" ifadelerine yer verdi.

Mosso'nun konuşması salondan büyük destek aldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Bunlar da İlginizi Çekebilir