Memur ve emekli maaşları yeniden hesaplandı! 5 aylık enflasyon sonucunda maaşlar belli oldu… İşte yeni zam oranları

Memur ve emekli maaşları yeniden hesaplandı! 5 aylık enflasyon sonucunda maaşlar belli oldu… İşte yeni zam oranları

Yeni yıla sayılı günler kala maaşlara gelecek olan zamlar milyonlarca vatandaş tarafından merak edilirken Kasım ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla memur ve emekli maaşları yeniden hesaplandı. 5 aylık enflasyon sonucunda maaş oranları belli olurken yeni tablo duyanları şaşırttı.

Kasım ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla beraber memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranı netleşti. Bu kapsamda SSK ve Bağkur emeklileri temmuz, ağustos, eylül, ekim ve kasımı kapsayan 5 aylık enflasyona göre, yüzde 33,64 oranında zam ile karşı karşıyayken, memur ve memur emeklileri ise yüzde 44,89 oranında zam oranı ile karşı karşıya. Peki bu oranlar doğrultusunda maaşlar ne kadar olacak?

yeni-proje-4-001.jpg

KASIM AYI ENFLASYONU AÇIKLANDI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kasım ayı enflasyon verisini açıkladı. Geçtiğimiz ay enflasyon yüzde 3,28 artış gösterdi ve yıllık bazda ise yüzde 61,98 olarak hesaplandı. Bu verilerle beraber memur ve emeklilerin 5 aylık enflasyona göre alacakları zam oranı da netleşmiş oldu. Kasım ayı verileriyle beraber bakıldığında SSK ve Bağ-Kur emeklileri şu an için yüzde 33,64 oranında zam alacak iken memurlar ise yüzde 44,89 oranında zam alacak.

yeni-proje-2-002.jpg

EMEKLİ İÇİN YÜZDE 33’LÜK ZAM KESİNLEŞTİ

Açıklanan enflasyon rakamlarıyla beraber 5 aylık enflasyon farkı şekillenirken zam oranlarının minimum seviyesi netleşti. Enflasyon temmuzda yüzde 9,49, ağustosta yüzde 9,09, eylülde yüzde 4,75, ekimde yüzde 3,43, kasımda ise yüzde 3,28 oranında artış gösterdi ve SSK ile Bağ-Kur emeklileri şimdiden yüzde 33,64’lük enflasyon farkını cebine koymuş oldu.

yeni-proje-3.jpg

EN DÜŞÜK MAAŞ NE KADAR OLACAK

Bu veriler ışığında bakıldığında yüzde 33,64'lük zamma göre en düşük emekli maaşı 7.500 TL'den 10.023 TL'ye, yüzde 44,89'luk zamma göre en düşük memur maaşı 22 bin TL'den 31 bin 875 TL'ye yükselecek. Aralık ayının enflasyon verilerinin açıklanmasıyla beraber bu rakamlar netleşecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN