Merakla beklenen açıklama geldi! Herkes ÖSYM sitesine akın etti! Alımlar 3 Nisan’a kadar yapılacak

Merakla beklenen açıklama geldi! Herkes ÖSYM sitesine akın etti! Alımlar 3 Nisan’a kadar yapılacak

Binlerce kişi tarafından beklenen açıklaması sonunda geldi. ÖSYM üzerinden yayınlanan duyuru ile vatandaşlar sevinçten havalara uçuyor. 28 Mart 2023 tarihinde başlayan tercih süreci 3 Nisan 2023 tarihinde sona erecek. İşte ÖSYM tarafından yapılan o açıklama…

Uzun süredir gündemde yer alan Sağlık Bakanlığı personel alımları için düğmeye basıldı. ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yayınlanan kılavuz ile birlikte tercih süreci de başladı. Sözleşmeli sağlık personeli pozisyonları için yayınlanan duyuru kapsamında başvurular 28 Mart tarihinde başladı. Bir süredir beklenen başvurular kapsamında son başvuru tarihinin 3 Nisan olduğu belirtildi. İşte ÖSYM tarafından yapılan o açıklama…

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMLARI BAŞLADI

Sağlık Bakanı Fahrettin koca tarafından yapılan açıklama kapsamında Sağlık Bakanlığı personel alımları için ÖSYM üzerinden Kılavuz yayınlandı. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi ile 663 sayılı kanun hükmünde kararnamenin 45/A maddesi kapsamında personellerin istihdam edileceği belirtildi. İstihdam edilecek personeller ÖSYM tarafından yapılan yerleştirme ile kadrolarına yerleşecek. Adaylar, KPSS-2023/5 Tercih Kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan erişebilecektir.

saglik-personel-alimi.jpg

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?


ÖSYM üzerinden gerçekleştirilecek tercih işlemleri için araştırmalar devam ederken adayların 28 Mart-3 Nisan 2023 tarihleri arasında başvuru yapabileceği belirtildi. Tercih işlemleri 28 Mart 2023 saat 10.30'da başladı. Son başvuru tarihi ise 3 Nisan 2023 saat 23.59 olarak açıklandı.

saglik-calisani.jpg
Tercih işlemleri, Ek’te yer alan KPSS-2023/5 Tercih Kılavuzu kurallarına uygun olarak ÖSYM üzerinden yapılacak başvurular için adayların https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden T.C kimlik numarası ve aday şifresi ile sisteme giriş yaptıktan sonra kılavuzu incelemesi gerekiyor.

saglikci.jpg

BAKAN KOCA DETAYLARI AÇIKLADI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklama kapsamında adayların KPSS sonucuna göre merkezi yerleştirme sistemi kapsamında yerleştirileceği belirtildi. ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek merkezi yerleştirme ile 31.600 sözleşmeli sağlık personeli alınacağı duyuruldu. KPSS sınavı kapsamında alım yapılacak kadro ve kontenjan sayısı şu şekildedir:

  • Hemşire: 6.069,
  • Ebe: 1.530,
  • Sağlık Lisansiyeri:1.494,
  • Sağlık Teknisyeni: 798,
  • Sağlık Teknikeri: 21.709

Belirlenen kadrolar dışında 10.900 sürekli işçi alımı yapılacağı da belirtildi.

saglik-personeli.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN