Mersin son dakika! Polisevine canlı bomba saldırısı! Ağır yaralı polisler var

Mersin son dakika! Polisevine canlı bomba saldırısı!  Ağır yaralı polisler var

Gelen son dakika bilgisine göre Mersin'de polisevi yakınlarında bombalı saldırı gerçekleşti. Patlamanın yaşandığı bölgede çanta içine kurulmuş patlama düzeneği bulundu. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 1 şüphelinin gözaltına alındığı belirtilirken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Mersin'e gitmek için yola çıktığı da öğrenildi.

Mersin Mezitli ilçesindeki Tece Mahallesi'nde bulunan polisevine terör saldırısı yapıldı. Gelen bilgilerde, araç içindeki bir kadının polis kılığında polisevine sızmaya çalıştığı belirtildi.

CANLI BOMBA ARACI HAVAYA UÇURDU

Durumun polislerce fark edilmesi üzerine aracın polisevine girmesi engellendi ve silahlı çatışma başladı. Bunun üstüne canlı bomba olduğu belirlenen kadın aracı havaya uçurdu. Yaşanan olayda iki polis yaralanırken, birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

 mersin polisevi saldırısı

DİĞER BOMBA İMHA EDİLDİ

Yaşanan olayın ardından bomba imha ekipleri olay yerindeki bir diğer bombayı kontrollü şekilde imha etmeyi başardı. Başsavcı Tolgahan Öztoprak da olay yerine giderek inceleme yaptı.

Olay yerine ulaşan Mersin Emniyet Müdürü Mehmet Aslan ise olayın terör saldırısı olup olmadığının henüz netleşmediğini belirtti.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI İLK AÇIKLAMAYI YAPTI

Mersin Mezitli'deki polisevine yapılan saldırıyla ilgili ilk açıklama İçişleri Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Ayrıca polisevinin uzağına bırakılan bir bomba düzeneği de kontrollü bir şekilde patlatılmıştır. Olayla ilgisi olduğu değerlendirilen bir şüpheli silahıyla birlikte gözaltına alınmıştır. Saldırıyı düzenleyenlerin yakalanmasına yönelik çalışmalara devam edilmektedir. Gelişmeler oldukça kamuoyuna bilgi verilecektir." ifadeleri yer aldı.

 mersin polisevi saldırısı

ADALET BAKANI DA AÇIKLADI

Yaşanan saldırıyla ilgili bir başka açıklama da Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan geldi. Bozdağ, "Mersin ili Mezitli ilçesi Tece Polisevi’ne yapılan saldırıda yaralanan polislerimize Rabbimden acil şifalar diliyorum. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, adli soruşturma başlatmıştır. Saldırı bütün boyutlarıyla araştırılmakta ve soruşturulmaktadır." dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN