Mersin'deki fahiş kiralara emlakçılar da isyan etti: Elinizi vicdanınıza koyun

Mersin'deki fahiş kiralara emlakçılar da isyan etti: Elinizi vicdanınıza koyun

Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından çok sayıda vatandaş evsiz kalırken bu kentlere yakın konumda olan Mersin de yoğun göç aldı. Ancak bu durum Mersin'deki bazı ev sahiplerinin fırsatçılığının da ortaya çıkmasına neden oldu. Artan kira fiyatlarını depremzedelere söylerken utandıklarını belirten emlakçılar da isyan etti. MTSO Emlak Komite Başkanı Mete "Ev sahiplerine elinizi vicdanınıza koyun" dedi.

Türkiye'yi sarsan depremlerin ardından Mersin yoğun göç alan illerden biri oldu. Deprem bölgesindeki illere yakın konumuyla göç edenlerin mecburi durağı olan Mersin'de bazı ev sahipleri bu acı durumu fırsata çevirdi.

Toroslar, Akdeniz, Yenişehir ve Mezitli ilçelerinde ev kiraları iki katına çıkarken, Silifke ve Erdemli ilçelerinde ise kiralar yıllık ve peşin isteniyor. 1 milyon 916 bin olan nüfusu depremzedelerin gelişi ile yüzde 40 artan kentte; en düşük ev kirası 3 bin TL'den 8 bin TL'ye çıktı. MTSO Emlak Komite Başkanı, TÜGEM İl Başkanı Ümit Mete, kentte ciddi bir konut krizinin ortaya çıktığını söyledi. Mete, "Mersin, deprem bölgesine yakınlığından dolayı yoğun göç aldı. Kentte zaten bir konut sıkıntısı vardı; son göç ile birlikte ciddi bir sorun olmaya başladı. Depremden önce de Mersin genelinde bir barınma sorunu söz konusuydu. Özellikle yabancıların gelişi bunu arttırmıştı, depremzedelerin gelişi ile bu sorun gün yüzüne çıktı. İkinci depremden sonra da kente gelişler oldu. Sahil kesimindeki Mersinliler de yaylalara, yazlıklara göç etti. Buralarda da barınma sorunları ortaya çıktı" dedi.

'DEPREMZEDELERE SÖYLERKEN UTANDIK'

Mülk sahiplerinin istediği kiralar nedeniyle emlakçıların bile zor durumda kaldığını anlatan Mete, "Buradaki en büyük sıkıntımız; konutların fahiş fiyatlara çıkması oldu. Mülk sahipleri, ilk günlerde fiyat artışı ile bizleri de zor durumda bıraktı. Bu durumu, depremzedelere aktarırken utandık. Son günlerde bunu biraz aza indirdik. Bu tür ilanların peşine düştük, mülk sahiplerini arayıp, uyardık. Bunların önünü kesmeye çalışıyoruz. Emlakçıların bu artışlara bir etkisi olmuyor, olamaz da. Depremden sonra tüm emlakçılar depremzedelerin barınmaları için ellerinden geleni yaptı, herhangi bir komisyon almadı. Fakat istemediğimiz fiyat artışı oldu. Kiralamanın yanında konut satışları da en büyük sorun olmaya başladı. Satılık rakamlarda da çok ciddi artışlar görüyoruz. Bunlarla ilgili de gerekli işlemleri başlatacağız. Mülk sahiplerine vicdani ve insanı bir çağrıda bulunmak istiyorum. Bu felaket, hepimizin başına gelebilir; insanlık namına ellerini vicdanlarına koymalarını tavsiye ediyorum. Bu kişiler hakkında resmi kurumlarla birlikte yaptırım uygulayacağız. İfşa ettiklerimiz, emlakçılar olarak ilanlarını paylaşmadıklarımız var. Sözlü ve yazılı uyarılarımız var" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN