Depremde çocuklarını unutup kendilerini sokağa attılar! 7.5'lik ikinci depremde anaokulunda yaşanan panik kamerada

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük deprem, Anadolu'nun 11 kentinde ağır yıkımlara neden oldu. Gündüz saatlerinde yaşanan 7.5 büyüklüğündeki deprem Malatya'da bir anaokulunun güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde, çocukların ve velilerin panik halinde kaçmaya çalıştıkları görülüyor. İşte, Kahramanmaraş depremin kaydedilen görüntüler...

Kahramanmaraş'ta 6 Ocak 2023 Pazartesi günü saat 04.17'de 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Pazarcık ilçesi olan depremde şu ana kadar 43 bin 556 kişi hayatını kaybetti, 108 bin 281 kişi yaralandı. Suriye'den Ankara'ya kadar birçok bölgede hissedilen zelzelenin ardından artçı sarsıntıların yanı sıra saat 13.25'te Ekinözü merkezli 7.5 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremden etkilenen illerden 216 bin 347 afetzedenin başka illere tahliye edildiğini bildirdi.

deprem-ani-izle-1.jpg

DEPREMDE ÇOCUKLARINI UNUTUP KAÇTILAR

Kahramanmaraş'ta yaşanan ilk depremin ardından Malatya'da evleri yıkılan depremzedeler, ikinci depreme sığındıkları bir anaokulunda yakalandı. Okulda yaşanan panik ve korku dolu anları, güvenlik kameraları tarafından kaydetti.

Depremin şiddetini gözler önüne seren görüntülerde, bazı velilerin deprem anında çocuklarını unutarak sokağa çıktıkları, daha sonra binaya girip çocuklarını aldıkları görülüyor. Panik anlarında yerlere düşen çok sayıda kişi de kameraya yansıyor. Bölgedeki iki yıkıcı depreme karşın anaokulu olarak kullanılan binanın hasar almadığı ve sağlam kaldığı öğrenildi.

deprem-ani-izle-2.jpg

OTELLER OKULLARA ÇEVRİLDİ

Bu arada afet bölgesindeki yaralar sarılmaya çalışılırken, diğer illere gelen depremzede öğrencilerin eğitim-öğretime devam etmesini sağlayan çalışmalar yapılıyor.

Bazı illerde kontenjanı müsait olan okullara depremzede öğrenciler alınırken, bazı illerde konaklama ve oteller okullara dönüştürüldü. Balıkesir'in Edremit ilçesinde otel ve devre mülk tesislerinin bünyesinde satış ofisleri, firma sahipleri ve Edremit Milli Eğitim Müdürlüğünün iş birliğiyle anaokuluna çevrildi.

deprem-ani-izle-3.jpg

DEPREMZEDE ÖĞRENCİLER EĞİTİMLERİNE DEVAM EDİYOR

Anaokuluna 32 depremzede çocuğun kaydının yapılmasıyla eğitime başlandı. Antakya Hatay'dan gelen depremzede Sevcan Gümüş, "Kızım orada gidiyordu ama kızım rahatsızlandı. Ondan sonra gidemedi. Sonra böyle bir deprem oldu. Buraya geldik. Allah herkesten razı olsun. Yardımcı oldular sağ olsunlar. Şimdi burada kızım anaokuluna başladı" dedi.

Edremit ilçesinde deprem bölgesinden gelen kayıtlı 254 öğrenci olduğunu ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer, "Öncelikle ülkemizin geçirdiği bu afetten sonra vatandaşlarımızın ve ülkemizin başı sağ olsun, çok geçmiş olsun. Böyle bir süreçten sonra deprem bölgesinden, ilçemize de vatandaşlarımız ve dolayısıyla öğrencilerimiz de gelmeye başladı" diye konuştu.

deprem-ani-izle-4.jpg

ANLIK DEPREM TAKİBİ SAYFASI VE HARİTASI

İlgili Haberler