İmamoğlu'ndan afet bölgesi için uyarı: Hafriyat dökümü aceleye getiriliyor

İmamoğlu'ndan afet bölgesi için uyarı: Hafriyat dökümü aceleye getiriliyor

İBB Başkanı İmamoğlu, depremin vurduğu kentlerdeki yeni yapılaşma için iktidara seslendi ve "Afet bölgelerinde yeni konutların yapımı bir seçim yatırımına dönüşmemeli" dedi. Yeni yapılaşmada şehrin dokusuna da dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan İmamoğlu, "Bu hafriyatların asbest riski, tarım alanlarına verebileceği zarar ve yeraltı sularını kirletme riski kesinlikle göz önüne alınmalı ve alelacele çalışma yapılmamalı" dedi.

Maraş merkezli depremler 10 ili enkaza çevirdi. Moloz yığını altında kalan illerde artçı depremler devam ediyor. Bununla birlikte iktidardan peş peşe yeni inşa açıklamaları geliyor. Öte yandan deprem bölgesindeki bazı vatandaşlar depremin 18. gününde halen çadır bekliyor.

Deprem bölgesine giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da inşaat çalışmalarına ‘bir an önce’ başlanacağını, depremzedelerin konutlarının ‘bir sene içerisinde tamamlanacağını’ söylüyor. Erdoğan son olarak Osmaniye'de de yaptığı konuşmada kesin bir dille daha önce söylediği bu cümleyi tekrarlamıştı ve “Bana bir yıl vereceksiniz” diyerek ifade etmişti.

'ALELACELE ÇALIŞMA YAPILMAMALI'

Sosyal medya hesabından iktidara seslenen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise 2 uyarıda bulundu. İmamoğlu açıklamalarında şunları söyledi:

Katkı sunacağız, önereceğiz, uyaracağız. Afet bölgelerinde hafriyat dökümü konusu aceleye getiriliyor. Bu hafriyatların asbest riski, tarım alanlarına verebileceği zarar ve yeraltı sularını kirletme riski kesinlikle göz önüne alınmalı ve alelacele çalışma yapılmamalı.

'KONUT YAPIMI SEÇİM YATIRIMINA DÖNÜŞMEMELİ'

Afet bölgelerinde yeni konutların yapımı bir seçim yatırımına dönüşmemeli. Geçmişteki hataları tekrar yapmamak için özen göstermeliyiz. Fizibiliteler çok iyi yapılmalı, şehirlerin kimliğine, yapısına dikkat edilmeli, yerel ekonomi desteklenmeli, herkes sürece dahil edilmeli.

Bugün deprem bölgesinde de konuşan İmamoğlu, geçici barınma sorunları olduğunu bildiklerini ancak kalıcı konutların da yapım sürecinde yangından "mal kaçırır gibi" hareket edilmemesi gerektiğini söyledi. Bir kırılma anı yaşandığını da söyleyen İmamoğlu, "Geleceğimizi, bilimsel ve katılımcı planlamayla, birlikte yönetim anlayışıyla, bilimsel bir organizasyon modeliyle kurmak zorundayız" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN