Bunlar da İstanbul'un üçkağıtçıları! Deşifre oldular: Deprem fırsatçılarını aratmıyorlar!

Bunlar da İstanbul'un üçkağıtçıları! Deşifre oldular: Deprem fırsatçılarını aratmıyorlar!

Deprem nedeniyle bazı fırsatçıların bisküviden su fiyatlarına, ev kiralarından nakliye hizmetlerine kadar fahiş zamlar yaptığı biliniyor. Sultanahmet'te bir restorana giden gazeteci Toygun Atilla, şahit olduğu bir başka üçkağıtçılığı sosyal medya hesabında paylaştı. İşte detaylar...

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerde on binlerce insan hayatını kaybetti, yüz binlerce insan evsiz kaldı.

Deprem bölgesinden 2 milyon insanın ayrılarak diğer illere yerleştiği tahmin ediliyor.

Göç hareketi fırsat bilen ev sahipleri, kiralara fahiş zamlar yaptı. Sadece emlak piyasası değil gıda ürünleri olmak üzere temel ihtiyaçlara zam yapan fırsatçıların bazıları cezalandırıldı.

Turizm bölgelerinde yabancı turistlere yıllardır yapılan fakat kimsenin ses çıkarmadığı aldatmaca, bir kez daha gündeme geldi.

TURİSTLERE YÜKSEK TARİFE UYGULANIYOR

Yeniçağ'da yer alan habere göre, gazeteci Toygun Atilla, Sultanahmet'te gittiği bir lokantada şahit olduklarını sosyal medyada anlattı.

Atilla, "Uzun zaman sonra dün ilk kez Sultanahmet’e gittim. Bir lokantaya girmiş bulundum. Menüyü istediğimde, fiyatlar inanılmaz yüksekti. Garson tedirginliğimi anlamış olmalı ki, 'Onlar turist fiyatı abi' dedi" ifadelerini kullandı.

Fiyatları görünce şaşkına dönen Atilla, garsonun, "Onlar turist fiyatı abi" diye verdiği yanıt karşısında mekanı terk ettiğini söyledi.

Atilla, "Bu üçkağıtçılığa dayanamadım, usulca kalktım, olay yerinden uzaklaştım" diye konuştu.

"BU ÜÇKAĞITÇILIĞA DAYANAMADIM"

Toygun Atilla'nın paylaşımı şöyle:

"Uzun zaman sonra dün ilk kez Sultanahmet'e gittim. Bir lokantaya girmiş bulundum. Menüyü istediğimde, fiyatlar inanılmaz yüksekti. Garson tedirginliğimi anlamış olmalı ki, 'Onlar turist fiyatı abi' dedi. Bu üç kağıtçılığa dayanamadım, usulca kalktım, olay yerinden uzaklaştım."

toygun-atilla-uckagitcilik-twitter.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN