Artvin-Erzurum kara yolunda heyelan

Artvin-Erzurum kara yolunda heyelan

Artvin-Erzurum kara yolunda heyelan meydana geldi. Toprak kayması sebebiyle yol ulaşıma kapandı. Ekipler risk tespiti yapmasının ardından yolu açacaklarını duyurdu.

Artvin-Erzurum kara yolunun 8. kilometresindeki Deriner Barajı 4 Tüneli mevkiinde yamaçtan kopan kaya parçaları yola düştü. Heyelan nedeniyle kaya kütleleriyle kapanan tünelin girişindeki betonda hasar meydana geldi. Artvin-Erzurum kara yolu güzergahını kullanacak sürücüler, 1. kilometrede jandarma ekiplerince durdurularak farklı güzergahlara yönlendiriliyor.

"HEYELAN VE KAYA DÜŞMESİ OLAYLARI ÇOK SIK YAŞANIYOR"

Artvin Valisi Yılmaz Doruk, İl Jandarma Komutanı Piyade Albay Yıldırım Saygılı ile heyelan bölgesine giderek Karayolları ekiplerinden bilgi aldı. Doruk, gazetecilere, Artvin'in farklı noktalarında son günlerde sıkça heyelan ve kaya düşmesi olaylarının yaşandığını söyledi.

Heyelanların ağırlıklı olarak Şavşat ve Yusufeli yolunda meydana geldiğini belirten Doruk, "Benzer şeyleri her yıl yaşıyorduk ama bu yıl kıyas edilemeyecek boyutta heyelanlar, kaya kopmaları oluyor. Bu yıl ilimize çok yağış düştü ve hızlı eriyen kar, kayaları yerinden oynatıyor ve böyle vakaları sık yaşar olduk" dedi.

"RİSK ALANLARI VARSA TEDBİRLERİMİZİ ALACAĞIZ"

Doruk, bölgede inceleme yapmak üzere teknik ekiplerin Artvin'e gelerek çalışma yürüteceğini ifade etti.

"Teknik ekipler gelecekler. Bölgenin tamamını tarayıp farklı risk alanları varsa tedbirlerimizi alacağız" diyen Doruk, şunları kaydetti:

"Artvin-Yusufeli-Erzurum yolumuz heyelan nedeniyle şu an kapalı. Ekiplerimizi bekliyoruz. Önce risk tespitini yapacağız. Burayı açmak bizim için zaman alacak bir şey değil ama tehlike arz ettiği için bekletiyoruz. Tespitleri yapıp riski ortadan kaldırdığımızda yolu açacağız ama yakın bir saate görünmüyor. Erzurum tarafına gidecek arkadaşlarımızın farklı güzergahları kullanmalarını tavsiye ediyoruz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN