Meteoroloji 12 il için alarm verdi: Sel, dolu, fırtına, yıldırım...

Meteoroloji 12 il için alarm verdi: Sel, dolu, fırtına, yıldırım...

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Burdur, Isparta, Antalya'nın batı kesimleri ile Bursa'nın doğu ilçelerinde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Ayrıca 12 il için de sarı kodlu alarm verilerek, sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi ihtimallere karşı uyarı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, güncel hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Buna göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı ve Orta Akdeniz, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Zonguldak çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Gök gürültülü sağanak yağışların, Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Burdur ve Isparta çevreleri, Antalya'nın batı kesimleri ile Bursa'nın doğu ilçelerinde yerel kuvvetli olması (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması çağrısı yapılırken, 12 ile sarı kodlu uyarı verildi.

SARI KODLA UYARI YAPILAN İLLER

Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Burdur, Denizli, Eskişehir, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Uşak.

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklığının doğu bölgelerde 4 ila 6 derece artacağı, yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu zamanla güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetlice (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

2 HAZİRAN 2023 CUMA GÜNÜ

1-001.jpg

3 HAZİRAN 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

1-002.jpg

4 HAZİRAN 2023 PAZAR GÜNÜ

1-003.jpg

5 HAZİRAN 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

1-004.jpg

6 HAZİRAN 2023 SALI GÜNÜ

1-005.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN