Meteoroloji son verileri yayımladı: Bugün hava nasıl olacak?

Meteoroloji son verileri yayımladı: Bugün hava nasıl olacak?

Meteoroloji, Orta ve Doğu Karadeniz’de yağmur, iç kesimlerde kar, Doğu Anadolu’da çığ tehlikesi ve buzlanma uyarısı yaparken, sıcaklıkların çoğu bölgede mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini duyurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde hava durumuna ilişkin son tahminlerini açıkladı. Yurdun kuzey kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olacağı, Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz'in yağış alacağı belirtildi. Diğer bölgelerde ise havanın az bulutlu geçmesi bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

YAĞIŞ VE KAR UYARISI

Meteoroloji’nin tahminlerine göre, kıyı bölgelerde yağmur ve sağanak etkili olurken, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar görülebilecek. İç ve doğu kesimlerde ise buzlanma, don, pus ve sis etkili olacak.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da mevsim normallerinde seyrederken, diğer bölgelerde normallerin 2 ila 5 derece üzerinde olması bekleniyor.

RÜZGAR: Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

DİKKAT: ÇIĞ VE BUZLANMA TEHLİKESİ

Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksek bölgeleri ve Doğu Anadolu’nun dik ve eğimli yamaçlarında çığ riski bulunuyor. İç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olaylarının ulaşımı olumsuz etkileyebileceği ifade edildi. Meteoroloji, vatandaşları ve sürücüleri dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

18 OCAK CUMARTESİ

haritatahmingun1

19 OCAK PAZAR

haritatahmingun5-7

20 OCAK PAZARTESİ

haritatahmingun5-8

21 OCAK SALI

haritatahmingun5-9

22 OCAK ÇARŞAMBA

haritatahmingun5

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN