Meteoroloji üstüne basa basa uyardı: Tam 9 gün boyunca sürecek, termometreleri patlatacak! Hazırlığa şimdiden başlayın

Meteoroloji üstüne basa basa uyardı: Tam 9 gün boyunca sürecek, termometreleri patlatacak! Hazırlığa şimdiden başlayın

Türkiye geneli hava sıcaklıkları Temmuz'un başından buyana artış gösterirken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. Tam 9 gün boyunca sürecek, termometreler patlatacak. Hazırlığa şimdiden başlayın. Adeta cehennemi yaşatacak. İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

Meteoroloji kaynaklarından Türkiye'ye yönelik peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor. Son olarak Cumartesi gününden itibaren aşırı hava sıcaklıkları yurda giriş yapacak. Özellikle Ege ve Akdeniz’de hissedilen sıcaklık 50 dereceyi bulacak. Uzmanlar sıcak çarpması ve orman yangınları konusunda alarm veriyor.

TERMOMETRELER PATLAYACAK! HAZIRLIKLARA ŞİMDİDEN BAŞLAYIN

NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, 10 Temmuz’a kadar sürecek aşırı sıcaklıklar konusunda vatandaşları uyardı. Çalışkan, özellikle gölgede bile 45 dereceye ulaşan sıcaklıkların, güneş altında 50 derecenin üzerine çıkabileceğini belirtti.

yeni-proje-2025-07-05t174037-256

Çalışkan açıklamasında, "İzmir, Aydın, Kuşadası, Manisa ve Ege genelinde hissedilen sıcaklıklar gölgede 45 dereceye çıkacak. Açık alanda ise 50 derece ve üzeri sıcaklıklar görülebilir..." dedi.

UZMANLAR ÜSTÜNE BASA BASA UYARDI: SICAK ÇARPMASI RİSKİ TAVAN YAPIYOR

Pazar günü sıcaklık 35 dereceyi bulacakken, pazartesi 37 dereceye ulaşması bekleniyor. Çalışkan, "Pazartesiden itibaren sıcaklıklar daha da artacak. Özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olanlar dikkatli olmalı." ifadelerini kullandı.

yeni-proje-2025-07-05t174051-141

Türkiye’nin birçok noktasında orman yangınlarıyla mücadele devam ederken, sıcaklıkla birlikte rüzgarın yönü de değişiyor. Dilek Çalışkan, "Hafta sonu rüzgar denizden esecek. Bu, yangın riskini bir nebze azaltacak. Ancak sıcak çarpması riski en üst seviyeye çıkacak. Vatandaşlar zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalı." uyarısında bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN