Meteorolojiden 10 günlük kar haritası geldi! Kar yağışı o bölgelerde etkili olacak: Kışlıkları hazırlayın...

Meteorolojiden 10 günlük kar haritası geldi! Kar yağışı o bölgelerde etkili olacak: Kışlıkları hazırlayın...

Ülkemizde beklentinin altında kalan kar yağışları için müjdeli haber geldi. Meteorolojiden gelen 10 günlük kar haritası, o bölgeleri işaret etti. Kış bitti derken, kışlıkları yeniden çıkarmanın vakti geldi. İşte kar beklenen bölgeler...

BURAK ÖZTOPRAK

Türkiye'de beklenen kar yağışlarına bir yenisi daha eklendi. Meteoroloji kaynakları tarafından paylaşılan 10 günlük kar yağışı haritası dikkat çekti. Yurdun o bölgelerine dikkat çeken uzman isim, kar yağışı işaret etti. İşte tüm detaylar...

TÜRKİYE'NİN 10 GÜNLÜK YAĞIŞ HARİTASI

Kış boyunca devam eden El Nino etkisi, kar beklentilerini birçok kez bozdu. Yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde yer alan sıcaklık, birçok sorunu da beraberinde getirdi. Özellikle yeni yılda İç Anadolu bölgesinde kar yağışının olmaması, yeraltı su kaynaklarının yeteri kadar beslenmemesine sebebiyet verdi. Kış mevsiminin bitimine 10 gün kala meteorolojiden müjdeli haber geldi. Son paylaşımda Türkiye'nin 10 günlük yağış haritası yer aldı.

gjgtqkbxaaa-1i.png

O BÖLGELERDE KAR HAZIRLIKLARI BAŞLASIN

Sosyal medya üzerinden hava tahminlerinde bulunan 'Meteoroloji Bey' sayfası, ECMWF 00z sisteminin verilerin göre açıklamalarda bulundu. Sistem tarafından paylaşılan 10 günlük periyotta toplam kar ve yağmur miktarını işaret ediyor.

Paylaşılan 10 günlük haritaya bakıldığında, yağış miktarları ve yağışın cinsi (kar - yağmur) bölgelerdeki sıcaklık durumuna bağlı olduğu belirtildi. Meteoroloji Bey paylaşımında kar yağışını işaret ederek, "Bu süreçte yurdun iç ve doğu bölgelerinde birçok yer kar alacak" sözlerini duyurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN