Meteoroloji'den 36 ile sarı ve turuncu kodlu uyarı: Sağanak sert vuracak!

Meteoroloji'den 36 ile sarı ve turuncu kodlu uyarı: Sağanak sert vuracak!

Meteoroloji'nin son tahminlerine göre; bugün ülke genelinde kuvvetli yağış bekleniyor. 36 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı verilirken, Marmara, Kuzey Ege, Orta ve Doğu Karadeniz'de de kuvvetli rüzgar etkili olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, günlük hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Buna göre; ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Akdeniz, İç Anadolu ve Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güney ve batısında kuvvetli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması beklenen yağışların genellikle yağmur ve Ege ve Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun yükseklerinde yoğun karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

SARI VE TURUNCU KODLU UYARI YAPILAN İLLLER

Meteoroloji'nin tahminleri nedeniyle bazı iller için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı. Uyarı yapılan iller şöyle:

Adana, Adıyaman, Ankara, Antalya, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çankırı, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Antep, Hakkari, Isparta, Mersin, Kastamonu, Kocaeli, Malatya, Maraş, Mardin, Muş, Sakarya, Siirt, Dersim, Urfa, Van, Zonguldak, Batman, Şırnak, Bartın, Yalova, Karabük, Osmaniye, Düzce.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın Marmara ve Kuzey Ege'de kuzeyli yönlerden, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (40 - 60 km /saat) olarak esmesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

9 ARALIK 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

1-003.jpg

10 ARALIK 2023 PAZAR GÜNÜ

1-004.jpg

11 ARALIK 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

1-005.jpg

12 ARALIK 2023 SALI GÜNÜ

1-006.jpg

13 ARALIK 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

1-007.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN