Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı: Afet bölgesine turuncu alarm!

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı: Afet bölgesine turuncu alarm!

Meteoroloji'den yapılan güncel değerlendirmelere göre; bugün beş bölgede sağanak yağış bekleniyor. Kuvvetli yağış, özellikle deprem bölgesinde kendini gösterecek. Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Diyarbakır, Muş, Bingöl, Tunceli ve Erzincan için "sarı", Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ile Elazığ için ise ise "turuncu" alarm verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Ordu, Tokat, Niğde, Kayseri, Sivas ve Edirne çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinin yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Doğu Anadolu’nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Bingöl ve Muş çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Marmara ile iç kesimlerde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor. Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Diyarbakır, Muş, Bingöl, Tunceli ve Erzincan için "sarı"; Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ile Elazığ için ise se "turuncu" alarm verildi.

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklığının kuzey kesimlerde biraz artacağı, doğu kesimlerde azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, genellikle mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı beklendiğinden hava kalitesinde azalma, çamur yağışı, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

25 MART 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

1.jpg

26 MART 2023 PAZAR GÜNÜ

1-001.jpg

27 MART 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

1-002.jpg

28 MART 2023 SALI GÜNÜ

1-003.jpg

29 MART 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

1-004.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN