Meteoroloji’den tehlike alarmı! Seçim günü plan yapanlar dikkat: Gök yarılırcasına yağacak

Meteoroloji’den tehlike alarmı! Seçim günü plan yapanlar dikkat: Gök yarılırcasına yağacak

28 Mayıs'taki seçim öncesinde seçim günü hava durumunun nasıl olacağı merak konusu oldu. Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla beraber sıcak havaların tüm yurdu etkisi altına alması beklenirken Meteoroloji’den tehlike alarmı geldi. Hava durumuna ilişkin son tahmin raporunu yayımlayan Meteoroloji, milyonlarca vatandaşı uyardı.

28 Mayıs'taki cumhurbaşkanlığı seçimine günler kala seçim günü hava durumunun nasıl olacağı merak konusu oldu. Haziran ayının başlamasına sayılı günler kala sıcak havaların tüm yurdu etkisi altına alacağı düşünülürken Hava durumuna ilişkin son tahmin raporunu yayımlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kötü haberi verdi.

Türkiye, 28 Mayıs'ta yeni cumhurbaşkanını seçecek. Seçim günü hava durumunun nasıl olacağı merak konusu oldu. Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte sıcak havaların tüm yurdu etkisi altına alacağı düşünülürken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden kötü haber geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumuna ilişkin son tahmin raporunu yayımladı. Söz konusu rapora göre; 28 Mayıs'ta gerçekleşecek seçim günü sağanak tüm yurdu esir alacak.

Yağışların, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Burdur ve Isparta çevreleri ile Bingöl çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Doğu Anadolu’nun doğusu ile Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, Doğu kesimlerinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu, diğer yerlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

24 MAYIS ÇARŞAMBA GÜNÜ

1-007.jpg

25 MAYIS PERŞEMBE GÜNÜ

2-006.jpg

26 MAYIS CUMA GÜNÜ

3.jpg

27 MAYIS CUMARTESİ GÜNÜ

4.jpg

28 MAYIS PAZAR GÜNÜ

5.jpg

HAVA KAÇ DERECE? TÜRKİYE GENELİ HAVA DURUMU

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların, yerel kuvvetli olması bekleniyor.) 21

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların iç kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.) 23

Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeybatı kesimleri sağanak yağışlı 29

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların, iç kesimlerde yerel kuvvetli olması bekleniyor.) 22

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN