Meteoroloji'den 'yaramaz çocuk geri döndü' uyarısı! Tüm Türkiye alarma geçti: Bildiğiniz yaz aylarını unutun

Meteoroloji'den 'yaramaz çocuk geri döndü' uyarısı! Tüm Türkiye alarma geçti: Bildiğiniz yaz aylarını unutun

Son dakika haberi... Nisan ayında etkili olan sağanak yağışlar Mayıs ayı itibariyle yerini güneşli havaya bırakmış durumda. Hava sıcaklıkları 3-4 derece birden yükselirken Türkiye kuraklık tehlikesi baş göstermeye başladı. Vatandaşlar 'Yağışlar devam edecek mi? Güncel hava durumu nasıl olacak?' sorusunu araştırırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. Yaramaz çocuk geri döndü! Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten uyardı. El Nino geliyor! Fırtına geliyor.

Mayıs ayı itibari ile etkili olan sıcak hava dalgası etkisini iyice artmış durumda. Hava sıcaklıkları 3-4 derece birden yükselirken vatandaşlar 'Yağışlar devam edecek mi? Hafta sonu hava durumu nasıl olacak?' sorularını araştırıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika olarak uyardı. Yaramaz çocuk geri döndü! Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, o tarihi işaret ederek uyardı. El Nino geri geliyor! Tüm Türkiye alarma geçti. O günlerde sakın dışarı çıkmayın. İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz(Giresun'un kıyı kesimleri hariç), Doğu Anadolu'nun doğusu, Ordu'nun iç kesimleri ile Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Muğla ve Burdur çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun doğusunun yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

gfgfgfgfgf-33.jpg

HAVA NASIL OLACAK?

HAVA SICAKLIĞI: Sıcaklıkların bugün yurt genelinde 2-4 derece artması bekleniyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve doğulu yünlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

ÜNLÜ METEOROLOG UYARDI: EL NİNO GERİ DÖNÜYOR, O TARİHE DİKKAT!

Hava durumu tahminleri ile sık sık gündeme gelen ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabından yeni bir paylaşımda bulundu. El Nino'nun geri döndüğü ve sağanak yağışalrın tüm yurtta etkili olacağını belirten Ökten, "3 sene sonra El nino geldi. Bildiğiniz üzere Yazlar pek durgun geçiyordu. Bunun sebebi La nina (Uslu Kız) idi. 3 sene sonra El nino (Yaramaz Çocuk) döndü. El nino'da jetler daha güneyli olur. Kuzeyden hava akımları daha rahat güneye iner ve şiddetli Yaz sağanakları olur." ifadelerini kullandı.

b1.jpg

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

3 MAYIS 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

h1.png

4 MAYIS 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

h2.png

5 MAYIS 2023 CUMA GÜNÜ

h3.png

6 MAYIS 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

h4.png

7 MAYIS 2023 PAZAR GÜNÜ

h5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN