MetroPOLL'den dikkat çeken seçim anketi: MHP baraj altında, Millet İttifakı önde

MetroPOLL'den dikkat çeken seçim anketi: MHP baraj altında, Millet İttifakı önde

MetroPOLL Araştırma, son seçim anketinin sonuçlarını açıkladı. Yapılan ankette MHP, 4,9 oy oranı ile yüzde 7'lik yeni seçim barajının dahi altında kaldığı görüldü. Millet İttifakı'nın ise toplam oy oranı yüzde 40,2 ile 39,2 oy oranına sahip Cumhur İttifakı'nı geride bıraktı.

MetroPOLL Araştırma, son seçim anketinin sonuçlarını açıkladı. Yapılan ankette MHP, 4,9 oy oranı ile yüzde 7'lik yeni seçim barajının dahi altında kaldığı görüldü. MHP'nin oy oranında yaşadığı düşüş dikkat çekti. Millet İttifakı'nın ise toplam oy oranı yüzde 40,2 ile 39,2 oy oranına sahip Cumhur İttifakı'nı geride bıraktı.

MetroPOLL Araştırma Kurucusu Özer Sencar, "Türkiye'nin Nabzı Mart 2022" araştırmasındaki seçim anketi sonuçlarını paylaştı.

Katılımcılara "Bu Pazar milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?" sorusu yöneltildi.

"Kararsızlar, Protesto oy ve Cevap yok" yanıtları oransal olarak dağıtıldığında AKP'nin oy oranı yüzde 34,3 oldu. Sencar, "Ukrayna krizindeki kolaylaştırma rolünün AKP oy desteğine etkisi. Şubat ayına göre AKP oyunda 3 puanlık artış görüldü" iddiasında bulundu.

Ankette CHP'nin oy oranı yüzde 24,1, İYİ Parti'nin ise yüzde 16,1 oldu.

MHP'NİN OYLARI GÜN GEÇTİKÇE ERİYOR

MHP'nin oy oranı yüzde 4,9 oldu ve geçen yapılan ankete göre oy oranı düştü. Şubat anketinde MHP'nin oy oranı kararsızlar dağıtıldıktan sonra yüzde 6,4 olmuştu.

HDP'nin oy oranının ise yüzde 13 olduğu görüldü.

Ankette DEVA Partisi'nin oyu yüzde 2,2, Saadet Partisi'nin oy oranı yüzde 1,4, Gelecek Partisi'nin ise yüzde 0,7 oldu.

MİLLET İTTİFAKI CUMHUR İTTİFAKI'NI GEÇTİ

Ankete göre Millet İttifakı'nın toplam oy oranı 40,2 oldu ve 39,2 oy oranına sahip Cumhur İttifakı'nı geride bıraktı.

metropoll-anketi-mhp-eridi-millet-ittifaki-onde-998499-1.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (28)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
28 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN