Mevzuata aykırı şekilde çalıştırılan işçi 28 bin wattlık akıma kapıldı

İstanbul Söğütlüçeşme İstasyonu’nda yüksek hızlı trenin camlarını uzun demir sopayla temizlemeye çalışan işçi, yüksek gerilime kapılarak ağır yaralandı. Hastanede entübe edilen işçinin kaza anı kameraya yansırken mevzuata aykırı şekilde temizlik yaptırıldığı ortaya çıktı.

Söğütlüçeşme İstasyonu’nda yüksek hızlı trenin camlarını temizleyen işçi 28 bin wattlık elektrik akımına kapılarak entübe edildi.

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS), daha önce TCDD ve TCDD TAŞIMACILIK AŞ’nin kendi personelleri tarafından verilen ve içerisinde kurumun asli hizmetlerinin de yer aldığı işlerin uzunca bir süredir taşerona yaptırıldığına dikkat çekti.

Bu hizmetlerin başında da temizlik işlerinin geldiğine işaret eden BTS, taşeron firma çalışanlarının düşük maaşlarla, iş güvencesinden yoksun, yeterli bilgi-beceri ve eğitim sahibi olmadan çalıştırıldıklarını vurguladı.

MEVZUATA AYKIRI

BTS, trenlerin temizliğinin elektrik olmayan tamir-bakım hatlarında yapıldığını, kazada yaşandığı gibi ‘katener hattı’ altındaki bu hatta temizlik yapılmasının mevzuata aykırı olduğunu kaydetti:

“Trenlerin bakım ve ikmallerinin yapılacağı yüksek gerilimden izole edilmiş yollar olması gerekir. Geçmişte otomatik yıkama ünitelerinde temizleme işlemi yapılırken günümüzde vagon temizliğinin taşeron firmalara devredilerek bir kova ve fırça ile temizlik yapılmaya çalışılıyor.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN