Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında kritik gelişme: CHP'li kaynaklar açıkladı: Bunu kimse beklemiyordu!

Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında kritik gelişme: CHP'li kaynaklar açıkladı: Bunu kimse beklemiyordu!

Millet İttifakı, 14 Mayıs'ta gerçekleşecek seçimdeki adayını kararlaştırmak için 13. kez bir araya geldi. Toplantının sonunda liderlerin ortak bir açıklama ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını açıklaması beklenirken dikkat çekici bir gelişme yaşandı.

CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin oluşturduğu Millet İttifakı, 14 Mayıs'ta gerçekleşecek seçimdeki adayını kararlaştırmak için Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde bir araya geldi. Millet İttifakı'nın 13. toplantısında 4 saat geride kalırken dikkat çekici bir gelişme yaşandı.

CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin oluşturduğu Millet İttifakı saat 16.00'da 13. kez bir araya geldi. Saadet Partisi'nin ev sahipliği yaptığı toplantıya İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in katılması dikkatleri çekerken kritik toplantıda 3 saat geride kaldı.

Toplantının sonunda liderlerin ortak bir açıklama ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını açıklaması bekleniyor.

13. toplantı öncesinde açıklamalarda bulunan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, 14 Mayıs'taki seçimden Kılıçdaroğlu'nun zaferle ayrılması halinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın Kılıçdaroğlu'nun yardımcısı olabileceğini açıklayarak "Belediye başkanlarımıza ziyaretleri sırasında, seçilecek cumhurbaşkanının icracı yetkili yardımcıları olmaları teklif edilmiştir" dedi.

Son gelişmelerin ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun adaylık lansmanının ne zaman yapılacağı da merak konusu olurken söz konusu konu netlik kazandı.

LANSMAN PAZAR GÜNÜ

Karar gazetesine konuşan üst düzey CHP'li kaynaklar, Kılıçdaroğlu'nun adaylığının duyurulacağı lansmanın pazar günü yapılacağını söyledi. Lansman, uygunluk durumunun sağlanması halinde Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN