Milli Eğitim Bakanlığı'ndan okullara son dakika uyarısı! Çalışma saatlerine düzenleme: Tebligat az önce geldi

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan okullara son dakika uyarısı! Çalışma saatlerine düzenleme: Tebligat az önce geldi

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan okullara son dakika uyarısı verildi! Çalışma saatlerine düzenleme geliyor! Tebligat az önce geldi, yeni kararlar duyuruldu...

TUNACAN ATALAY

Milli Eğitim Bakanlığı, özel öğretim kurumlarına yönelik yönetmelikte önemli değişiklikler yaparak, "milli ve kültürel değerlere aykırı, öğrencilerin psikososyal gelişimine katkı sağlamayacak etkinlikleri" yasakladı. Bu karar, Aralık 2023'te Noel, Cadılar Bayramı ve Paskalya kutlamaları gibi etkinlikler hakkında okullara yapılan uyarıların ardından geldi.

SOSYAL ETKİNLİK VE GELİŞİM MERKEZİ TANIMI GETİRİLDİ

Yapılan değişiklikle birlikte, öğrencilerin sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle akademik gelişimlerine yönelik çalışmalar yapabilecekleri "sosyal etkinlik ve gelişim merkezi" adında yeni bir kurum türü tanımlandı. Bu adım, öğrencilerin ilgi, istek ve yeteneklerine uygun bir eğitim altyapısının oluşturulmasını hedefliyor.

Özel Okul Ücretleri Ne Kadar Artacak? 5 Soruda Merak Edilenler | SerMimar.Net

BELGELERDE KOLAYLIK VE GENİŞLETİLMİŞ İMKANLAR

Özel öğretim kurumlarının açılışı ve devri gibi işlemlerde gerekli olan belgelerle ilgili de değişikliklere gidildi. Artık ‘bina tapu senedi’ yerine genel ‘tapu senedi’ istenecek ve yapı kullanım izninin aranmamasına yönelik düzenleme yapıldı. Ayrıca, Hazine ve özel bütçeli idarelerin mülkiyetindeki taşınmazlar üzerinde de özel öğretim kurumu açılmasına olanak tanındı.

TALİM VE TERBİYE KURULU ONAYI ZORUNLU OLACAK

Uluslararası öğretim programlarını uygulayan özel öğretim kurumları için de yeni bir düzenleme getirildi. Bu kurumların uyguladıkları öğretim programları ve öğretim materyalleri, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın onayından geçmek zorunda olacak.

ÇALIŞMA TAKVİMİ VE SAATLERİNE DÜZENLEME

Okulların yıllık çalışma takvimi ve saatleri konusunda yapılan değişiklikle, kurumların milli ve kültürel değerlere uygun etkinlikler düzenlemesi gerekecek. Bu hüküm, öğrencilerin psikososyal gelişimine katkı sağlamayacak etkinliklerin yasaklanmasını da içeriyor.

Özel Öğretim Kurumları yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

DERS KİTAPLARI VE ÖĞRENCİ YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ

Okullarda artık sadece Bakanlıkça onaylanan ders kitaplarının okutulması esas alınacak. Ücretsiz okutmada öncelikli gruplar ve korunma kararı verilen çocukların yerleştirme işlemleri merkezi olarak yapılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN