Milyonlarca çalışan bayram edecek! Mesai saatleri düşüyor: Bakan Bilgin yeni sistemi açıkladı

Milyonlarca çalışan bayram edecek! Mesai saatleri düşüyor: Bakan Bilgin yeni sistemi açıkladı

Türkiye'de çalışma saatleri, dünya genelindeki standartlara kıyasla oldukça uzun olduğu konusunda dikkat çeken bir durum söz konusu. Uzmanlar, uzun çalışma saatlerinin çalışanların verimini düşürdüğünü ve iş/life dengesini olumsuz etkilediğini belirtmektedir. Bu sebeple, daha kısa çalışma saatleri önerilmektedir. Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışma saatlerine ilişkin kritik noktalara değindi. İşte haberin ayrıntıları...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışma saatleri konusunda önemli açıklamalarda bulundu, bu açıklamaların ardından "çalışma saatleri 6 saat mi olacak?" sorusu gündemde yerini aldı.

Bakan Bilgin, yaptığı açıklamada önceden de belirttiği gibi, İngiltere'nin 6 saatlik ve 5 saatlik çalışma pilot uygulamalarına değindi. İngiltere'de 5 saatlik çalışma süresiyle ilgili bir sonuç elde edilemedi, ancak 6 saatlik çalışma süresiyle ilgili bir sonuç alındığını ifade etti. Türkiye'de de sektörel bazda farklılaşmalar yaparak çalışma sürelerinin etkililiği ve verimliliğini değerlendirecek çalışmaların yapılması gerektiğini belirtti.

5 SAATLİK ÇALIŞMA SÜRESİ GÜNDEMDE

vedat bilgin

Bakan Bilgin, bu konuda acil bir ihtiyaç olduğunu vurguladı ve Çalışma Bakanı olarak çalışma sürelerinin azaltılacağı yönünde çıkan haberlere değindi. Ancak, böyle bir hazırlık içerisinde olduklarını ve bu çalışmanın yapılması gerektiğini ifade etti. Hangi sektörlerde çalışma sürelerinin belirleneceğine dair değerlendirmelerin yapılması gerektiğini ve bir çalışanın 8 saat çalışsa bile verimliliğinin düşük olabileceğini, 5 saatlik çalışma süresinde daha verimli olabileceğini dile getirdi.

Bu konuyla ilgili olarak hazırlıklarının olduğunu belirten Bakan Bilgin, daha önce katıldığı bir OECD toplantısında farklı ülkelerdeki çalışma saatlerinin tartışıldığını ve sektörel bazda bakılması gerektiğini ifade etti. Türkiye'de 8 saatlik çalışma süresinin yaygın olduğunu, ancak dünyanın pek çok yerinde farklı uygulamaların olduğunu söyledi. Emek verimliliğinin tüm sektörlerde aynı olmadığını ve sektörel bazda değerlendirme yapılması gerektiğini belirtti.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN