Milyonlarca emekli bu haberle yıkıldı! AK Parti'den emekli maaşlarına zam açıklaması

Milyonlarca emekli bu haberle yıkıldı! AK Parti'den emekli maaşlarına zam açıklaması

Ekim ayında zam bekleyen milyonlarca emekliyi üzen açıklama geldi! AK Parti, emekli maaşlarına ilişkin yeni bir zam açıklamasında bulundu! Oysa emeklilerin hayali bambaşkaydı... Resmen hayaller suya düştü!

Milyonlarca emeklinin Ekim ayında umutla beklediği zam haberleri yerine, AK Parti'den gelen açıklama hayal kırıklığı yarattı. Emeklilerin hayalini süsleyen zam beklentilerinde son durum ne olacak? Gözler emekli maaşlarına yönelik beklentilerle doluyken, umutlar adeta suya düştü.

GÖZLER EKİM AYINDA AÇILACAK MECLİS'TE

6166351445d2a06a3ce9d9ab.jpg

Milyonlarca emekli, ek zam umuduyla 1 Ekim'de Meclis'in açılmasını bekliyor, ancak emekli maaşlarının yılbaşından önce iyileştirilmesi zor görünüyor. Seçimler sonrasında Meclis'e getirilen torba yasa ile en düşük memur maaşı 22 bin 17 liraya yükseltilirken, emekli aylıklarında yüzde 25'lik bir artış yapıldı. Ancak bu artış oranı emeklileri tam olarak tatmin etmedi. Emekli maaşlarının düzeltilmesi talepleri devam ederken, umutlar 1 Ekim'de Meclis'in açılmasına bağlı.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

1200x627-mujde-toplu-para-yatirarak-emekli-olma-2020-nasil-erken-emekli-olabilirim-1593177423480.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından emeklilerin aylıklarında ek bir artış için çalışmalar yürütülüyor. Bu çerçevede yapılacak yasa değişikliği ile enflasyonun üzerinde bir artışın geleceği tahmin ediliyor.

EKİM AYINDA EMEKLİ ZAMMI YOK

rewwer.jpg​​​​​​​

Ekim ayında ara zam beklentisinde olan milyonlarca emekli, müjdeli haber beklerken, AK Parti kanadından hayal kırıklığına sebep olan açıklama geldi.

AK Parti kaynakları, depremin yarattığı ekstra yük ve bütçe kısıtlamalarına işaret ederek, şu an için yılbaşından önce bir zamın pek mümkün olmadığını belirtiyorlar. 2023 bütçesinin yetersiz olduğunu ve bu nedenle ek bütçe gerektiğini dile getiriyorlar. Ek bütçenin büyük bir kısmının AFAD'a ayrıldığını ve borçlanma sınırlarının artırıldığını vurguluyorlar. AK Parti ekonomi uzmanları, "Bütçe gerçekleşmelerini göz önünde bulundurarak Ocak ayı için bir düzenleme yapılabilir. Ancak Ekim ayında bu konuda bir adım atmamız zor görünüyor, kaynaklar şu an için yetersiz" şeklinde değerlendirmede bulunarak zam yapılmayacağının sinyallerini verdiler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN