Milyonlarca emekliye kötü haber! O emekliler tek kuruş bayram ikramiyeyi alamayacak: Boşuna bankalara gitmeyin...

Milyonlarca emekliye kötü haber! O emekliler tek kuruş bayram ikramiyeyi alamayacak: Boşuna bankalara gitmeyin...

Ramazan Bayramı’na az bir zaman kala milyonlarca emekli gözlerini bayram ikramiyelerini dikti. Lakin emeklilere kötü bir haber geldi. Tek kuruş bayram ikramiyesi bile alamayabilirsiniz. Bu detaya dikkat edin. İşte konuya ilişkin detaylar…

Geçtiğimiz yıl 28 Şubat tarihinde EYT düzenlemesi Meclis’ten geçmişti. Bu düzenlemeyle beraber 2023 senesinde yaklaşık 2.000.000 kişi emeklilik işlemlerini tamamladı. Lakin söz konusu bu uygulamaya son anda “kademeli prim sistemi” eklendiği için birçok insanın emeklilik işlemleri ve alacakları ücret 2.024 ve 2.025 yılına ertelenmişti.

yeni-proje-2.jpg

EMEKLİ İKRAMİYELERİNDE HEYECANLI BEKLEYİŞ

Halk TV'de yer alan habere göre, bu yıl içinde de milyona yakın kişinin emekli olması bekleniyor. Öte yandan geçen sene 2 bin lira olarak verilen bayram ikramiyelerinin ise bu yıl ne kadar olacağı merak ediliyor. EYT ile yeni emekli olan vatandaşların da ikramiyelerden yararlanıp yararlanamayacağı konusu araştırılıyor.

yeni-proje-4.jpg

EMEKLİ İKRAMİYELERİNDE 3 BİN LİRA VE 5 BİN LİRA İDDİALARI

Şu an verilen en düşük emekli maaşına seyyanen bir zam yapılırsa emekli ikramiyelerinde yüzde 50 oranında bir artış olacak ve bu artışla emekliler 3 bin liralık iki ikramiye alacak. Öte yandan yerel seçimlere az bir zaman kala herhangi bir zam yapılmaması durumunda ise tüm emeklilere 5 bin lira ikramiye verilmesi bekleniyor.

p-3.jpg

İKRAMİYELERDEN YARARLANAMAYABİLİRLER

EYT ile emekli olan vatandaşlar normalde Nisan ayının ilk haftasında yapılacak başvurularında emekli ikramiyesi hak sahibi olabilecekleri düşünülüyordu. Lakin seçimden dolayı ödeme takviminin öne çekilecek olması yani ikramiyelerin mart ayı içerisinde verilecek olması henüz emeklilik işlemlerini tamamlayamamış vatandaşlar için sıkıntı oluşturabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN