Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor: İşte masadaki zam oranı ve tarih

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor: İşte masadaki zam oranı ve tarih

Temmuz ayında zam oranları açıklanan emekliler beklediklerini bulamadı. En düşük emekli maaşının 7 bin 500'de kalmasının ardından SGK Uzmanı Erdursun dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Erdursun ekim ayını işaret ederek "Ekim’de en düşük emekli aylığı 10.000TL’ye tamamlanabilir ancak bu enflasyonda bu rakamlarda çok düşük kalır" dedi.

Milyonlarca emekli zam konusunda iktidar kanadından beklediklerini bulamadı. Geçtiğimiz mart ayında en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL oldu ve emekli maaşı için zammın bundan sonra kök aylık üzerinden yapılacağı belirtildi. Temmuz ayında ise en düşük emekli maaşı 7500 TL’de kaldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üç ülkeyi kapsayan Körfez ülkeleri turu dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlamış emekliler zam beklentilerine ilişkin sorulara yanıt vermişti.

Memurlara yapılan artış tatmin edici bulunmasına rağmen, emeklilere yapılan artış biraz yetersiz bulundu. Emekli maaşları konusunda yeni bir yaklaşımınız olacak mı?" sorusuna yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emekliler noktasında yıl sonu itibarıyla yeniden bir değerlendirme yapmamız söz konusu" ifadelerini kullanmıştı.

BEKLENTİLER EKİM AYINA YOĞUNLAŞTI

Fakat Erdoğan'ın açıklamalarının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin mevcut zammı yeterli bulmayarak emekli maaşlarına seyyanen zam çağrısı yapmasıyla başlayan süreç, ekim ayında emekli maaşlarına yeniden düzenleme yapılmasını gündeme getirdi.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun en düşük emekli maaşı için yaptığı açıklamada beklentiye dikkat çekti.

e57fw3nwyaam2sg.jpg
SGK Uzmanı Özgür Erdursun

“Temmuz’da en düşük emekli aylığı 10.000 TL olur diye bekliyorduk, olmadı” diyen SGK Uzmanı Özgür Erdursun, “Ekim’de en düşük emekli aylığı 10.000TL’ye tamamlanabilir ancak bu enflasyonda bu rakamlarda çok düşük kalır.” dedi.

Özgür Erdursun, en düşük emekli maaşı için ekim ayını işaret ederek, “Beklenti memura verilen 8.077TL seyyanen zammın tüm emeklilere yansıtılması yönünde…” ifadelerini paylaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN