Milyonlarca emekliyi sevindiren gelişme: Yeniden durum değerlendirmesi yapacağız! Bakan Işıkhan'dan yeni açıklama geldi

Milyonlarca emekliyi sevindiren gelişme: Yeniden durum değerlendirmesi yapacağız! Bakan Işıkhan'dan yeni açıklama geldi

Maaşına ekim ayında ek zam bekleyen milyonlarca emekli, beklediği haberi alamadı. 5 bin TL Cumhuriyet ikramiyesiyle teselli bulan emeklilere 2024 yılı için sevindiren haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi. Peki, emekli maaşına ne kadar zam yapılacak? Emekli maaşı ne kadar olur 2024? İşte, emekli maaşı zammı son dakika haberi...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekliye yapılacak ocak zammına ilişkin olarak, "İnşallah yılbaşı itibarıyla da maaşlarda yapılacak iyileştirmelere dair yeniden bir durum değerlendirmesi yaparak gereken adımları atacağız" dedi.

BÜTÜN DEPREMZEDELER KALICI KONUTLARA KAVUŞACAK

AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, deprem bölgesindeki şehirlerin toparlanma sürecine girdiğini belirterek en büyük tesellilerinin, çadırda yaşayan tek bir vatandaşın dahi bulunmaması olduğunu söyledi. Bakan Işıkhan, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Çok şükür ki kalıcı konutlarına şu ana kadar yerleşmemiş her bir depremzedemiz, konteyner kentlerdeki geçici yaşam alanlarında yaşamlarını sürdürüyorlar. İnşallah mümkün olan en kısa sürede yurttaşlarımızın tamamını kalıcı konutlarına kavuşturacağız.

Biliyorsunuz ki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da sözünü vermişti. Bizler de bu mevzuda üzerimize düşen ne var ise katbekat fazlasını yapmaya devam edeceğiz. Hiçbir vatandaşımızın bu anlamda bir endişesi olmasın."

EMEKLİ MAAŞINA NE ZAMAN VE NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Göreve gelir gelmez asgari ücret ara zammını belirlediklerini, kamu görevlilerinin toplu sözleşmelerini de imzaladıklarını söyleyen Bakan Işıkhan, "Hafta başlangıcında Sayın Cumhurbaşkanımızın da duyurduğu üzere 12,2 milyon emeklimizi kapsayan 5 bin liralık ödememizin kararını açıkladık. İnşallah yılbaşı itibarıyla da maaşlarda yapılacak iyileştirmelere dair yeniden bir durum değerlendirmesi yaparak gereken adımları atacağız. Ben buradan bir kez daha hayırlı olsun diyorum" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN