Milyonlarca veliyi ilgilendiriyor! O ücretler tamamen kaldırıldı: Artık ödeme yapılmayacak

Milyonlarca veliyi ilgilendiriyor! O ücretler tamamen kaldırıldı: Artık ödeme yapılmayacak

Okul öncesi öğrenciler için yüzleri güldürecek haberler yayımlandı. Peki hangi ücretler kaldırıldı? Tüm detaylar haberimizde.

Okul öncesi eğitim gören çocuğu olan velilerin yüzleri gülecek. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki hangi ücretler artık tamamen kaldırıldı? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

O ÜCRETLER ARTIK ÖDENMEYECEK

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanmış Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kararı Resmi Gazete üzerinde yayımlandı ve yasal olarak yürürlüğe girmiş oldu. Bu kararla birlikte okul öncesi eğitim kurumlarında özürsüz ve aralıksız 5 gün devamsızlık yapan çocuğun durumu velisine mail veya mesaj yoluyla bildirilecek. 10 gün devamsızlığı olan çocuğun durumu ise okul müdürlüğü tarafından yazılı olarak bildirilecek. Okul öncesi eğitim ise tamamen ücretsiz olmaya devam edecek. 

Okul Öncesi Eğitimde Artık Ücret Alınmayaca

Beslenme, temizlik, eğitim programı ile ilgili materyal ücretleri de artık tamamen kaldırılacak. Beslenme saatleri boyunca çocuğa refakat etmesi gereken öğretmen ya da personel okuldaki yemek hizmetinden ücretsiz olarak faydalanacak. Günlük yemek ücreti hesaplara haftalık ya da aylık peşin olarak yatırılırsa okulun diğer çalışanları da yemek hizmetinden faydalanacak. Okul öncesi eğitim süreçlerinde okul aile birliği işlemlerinde muhasebe kaydının ispatlayıcı bir belge ile kanıtlanabilmesi, mali bütün konuların muhasebe kayıtlarına işlenmesi ve TEFBİS üzerinden kayıt edilmesi de zorunlu olacak. Yapılan yeni düzenlemeyle birlikte okul öncesi eğitimin aidat hesaplarının kapatılması için 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren okul yönetiminin veliden alınan aylık ücret için kamu bankasından alınmış bir hesaba aktarılması talep edilecek. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN