MİT faaliyet raporu: Ukrayna, Libya ve Yukarı Karabağ’da operasyon yapıldı

MİT faaliyet raporu: Ukrayna, Libya ve Yukarı Karabağ’da operasyon yapıldı

MİT'in 2023 Faaliyet Raporu kamuoyuyla paylaşıldı. MİT Başkanı Kalın, raporun sunuş yazısında, teşkilatın devletin çıkarları doğrultusunda önemli operasyonlara katkı sağladığını vurguladı. Suriye, Ukrayna, Libya ve Yukarı Karabağ gibi alanlarda başarılı operasyonlar gerçekleştiren MİT'in, küresel düzeyde yeni kriz ve çatışmalarla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) 2023 Faaliyet Raporu yayımlandı. Raporun sunuş yazısında Başkan İbrahim Kalın, “Teşkilatımız, devletin ali menfaatleri çerçevesinde oyun değiştirici birçok hamleye katkıda bulundu. Suriye, Ukrayna, Libya, Yukarı Karabağ gibi sahalarda operasyonel çalışmalar yürüttü ve başarılı görevler icra etti” dedi.

Küresel anlamda 2023 yılının yeni krizler ve çatışmalarla karşı karşıya kaldığına işaret eden Kalın, şunları kaydetti:

“Küresel ve bölgesel tehditlerin hibrit ve asimetrik hale gelmesiyle milli güvenliğin kapsamı giderek daha karmaşıklaştı. Bu yüzden mücadele yöntemlerini sürekli değiştirdik ve geliştirdik. Önceki yıllarda olduğu gibi çok sayıda PKK/KCK lider kadrosu, etkisiz hale getirildi. Örgüte ait kritik önem taşıyan altyapı tesislerinin imhası sağlandı. FETÖ’nün mahrem yapılanmaları ile gizli haberleşme yöntemleri deşifre edildi. DEAŞ gibi radikal örgütlerin ülkemize yönelik eylem girişimleri engellendi. Taktik ve operasyonel süreçlerin yanı sıra stratejik istihbarata odaklanıldı. İsrail-Filistin çatışmalarının sonlandırılması amacıyla istihbarat diplomasisine devam edildi.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN