Mithat Sancar 'Mutlaka kuracağız' diyerek konuştu: Bu iktidarı göndereceğiz

Mithat Sancar 'Mutlaka kuracağız' diyerek konuştu: Bu iktidarı göndereceğiz

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Diyarbakır'da düzenlenen Nevruz etkinliğinde gerçekleştirdiği açıklamada, "Bu iktidarı göndereceğiz, bu düzeni mutlaka değiştireceğiz. 14 Mayıs'ta sandıklarda bu güçlü ittifaklarla yeni bir başlangıcın güçlü sonuçlarını çıkaracağız" ifadelerini kullandı.

Diyarbakır'da HDP öncülüğünde Nevruz etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP'li bazı milletvekilleri, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Nevruz ateşi yakılan etkinlikte konuşan Sancar, bu yıl Nevruz'u deprem felaketinin gölgesinde karşıladıklarını belirterek, acının ve yasın büyük olduğunu söyledi.

Nevruz'un yaşamın yeniden uyanışı olduğunu dile getiren Sancar, şu ifadeleri kullandı:

"Bu meydanlardaki halkın güçlü direnişi, duruşu, kararlı yürüyüşü, kurduğumuz ittifaklarla yeni yaşamı mutlaka inşa edeceğiz. Emek ve Özgürlük İttifakı, Kürdi partilerle yaptığımız ittifaklar, bütün ülkenin ezilenleri, sömürülenleriyle kurduğumuz ittifaklar, kadınların, gençlerin öncülüğünde yürüttüğümüz mücadele mutlaka başarıya ulaşacaktır. Bu iktidarı göndereceğiz, bu düzeni mutlaka değiştireceğiz.

14 Mayıs'ta sandıklarda bu güçlü ittifaklarla yeni bir başlangıcın güçlü sonuçlarını çıkaracağız. Buradan değişimin, dönüşümün, barışın, özgürlüğün gücünü ve güvencesini çıkaracağız. Bu ülkede demokratik dönüşümün de büyük barışın da güvencesi bizleriz, sizlersiniz., sizlerin kararlı duruşu ve yürüyüşüdür. Eşit, özgür, barış içinde bir yaşamı mutlaka kuracağız."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN