MKEK'in akıbeti için Milli Savunma Konseyi toplandı

MKEK'in akıbeti için Milli Savunma Konseyi toplandı

AK Parti'nin MKEK için verilen kanun teklifinden sonra tepkiler yükselmiş ve kurumun özelleştirilmemesi için eylemler düzenlenmişti. TBMM Milli Savunma Komisyonu, kurumun anonim şirket olmasını öngören kanun teklifini görüşmek üzere toplandı.

TBMM Milli Savunma Komisyonu, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu’nun (MKEK) anonim şirket olmasını öngören kanun teklifini görüşmek üzere toplandı.

Milli Savunma Komisyonu, MKEK kanun teklifini görüşmek üzere toplandı. Basının görüntü almasından sonra komisyon toplantısı devam etti. CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, toplantının başında kanun teklifinin Anayasa’ya aykırı olduğunu savundu.

Kanun teklifine göre Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu’nun yapısı ve statüsü değişiyor. Kanun teklifi ile kurumun adı “Makine ve Kimya Endüstri Anonim Şirketi" olarak değişecek. Sermayesinin tamamı Hazine’ye ait olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN