Montrö bildirisini imzaladılar: Emekli amiraller AYM'nin yolunu tuttu

Montrö bildirisini imzaladılar: Emekli amiraller AYM'nin yolunu tuttu

Montrö bildirisine imza atan 5 emekli amiral AYM'nin yolunu tuttu. AYM'ye sunulan dilekçede amirallerin 'ifade özgürlüğü, lekelenmeme hakkı, seyahat özgürlüğü ve özgürlük hakkının' ihlal edildiği kaydedildi.

Montrö bildirisini imzaladıktan sonra haklarında soruşturma açılan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 103 amiralden 5'i, Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) bireysel başvuruda bulundu.

"HAKLARIMIZ İHLAL EDİLDİ"

Dilekçede, amirallerin ifade özgürlüğü kapsamında kalan açıklama nedeniyle soruşturmaya tabi tutuldukları ve polis nezaretinde ifadeye gittikleri belirtilerek, haklarında yurt dışı çıkış yasağı uygulandığı anlatıldı.

Sözcü'nün haberine göre, dilekçede amirallerin 'ifade özgürlüğü, lekelenmeme hakkı, seyahat özgürlüğü ve özgürlük hakkının' ihlal edildiği kaydedildi.

"YARGITAY DA HEDEF ALDI"

Emekli askerlerin avukatı Hüseyin Ersöz tarafından AYM'ye sunulan dilekçede, amirallerin Montrö ve 'sarıklı amiral' açıklamasının, bazı kurum ve kişiler tarafından muhtıra benzeri bir girişim olarak yansıtılmaya çalışıldığı, karalama kampanyası başladığı vurgulandı.

Dilekçede, dava açılması durumunda temyiz incelemesine bakacak olan Yargıtay da dahil pek çok kurum tarafından yapılan açıklamalarla amirallerin hedef alındığı belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN