MSB açıkladı: Uçak gemisi geliyor

MSB açıkladı: Uçak gemisi geliyor

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren 458 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Aktürk, milli uçak gemisinin tasarım faaliyetlerine de başlandığını belirtti.

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, hastalık basın bilgilendirme toplantısı düzenledi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) başta PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı mücadelesini sürdürdüğünü ifade eden Aktürk, "Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil son 1 haftada 60 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Böylece 1 Ocak 2024'ten bugüne kadar 184'ü Irak'ın, 274'ü Suriye'nin kuzeyinde olmak üzere etkisiz hale getirilen terörist sayısı 458 olmuştur. Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, 17 Şubat'ta bir üs bölgemize sızma girişiminde bulunan teröristlerle çıkan çatışmada bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 11 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Pençe-Kilit Harekatı'nda bugüne kadar 824 terörist etkisiz hale getirilmiş, değişik çaplarda toplam 1896 silah ve 796 bin 153 mühimmat ele geçirilmiş, 2 bin 605 mayın/el yapımı patlayıcı tespit ve imha edilmiş, 862 mağara/sığınak kullanılamaz hale getirilmiştir" dedi.

Aktürk, Suriye'de istikrarın sağlanması ve Suriyelilerin emniyetli bir ortama geri dönüşleri ve normalleşmenin sağlanmasına yönelik çalışmalara devam edildiğini bildirdi.

Aktürk'ün "Sayın Cumhurbaşkanımızın, Yerli ve Milli Uçak Gemisine sahip olunması yönünde verdiği direktif üzerine alınan kararla, Deniz Kuvvetleri Komutanlığımızın Dizayn Proje Ofisi tarafından tasarım faaliyetlerine başlanmıştır." ifadeleri de dikkat çekti.

Türkiye'nin en büyük savaş gemisi, "TCG Anadolu"nun fotoğrafları nisan ayında ortaya çıkmıştı.

yyyyy.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN