Dışişleri Bakanlığı: Batı Şeria’daki saldırıyı kınıyoruz

Dışişleri Bakanlığı: Batı Şeria’daki saldırıyı kınıyoruz

Dışişleri Bakanlığı, İsrail kuvvetlerince bugün sabah saatlerinde Batı Şeria’daki Cenin Mülteci Kampı’na düzenlenen baskın sırasında çok sayıda Filistinlinin hayatını kaybetmesini üzüntüyle öğrendiklerini duyurdu. Bakanlık açıklamasında Batı Şeria’da her gün yaşanan can kayıplarından derin endişe duydukları belirtilerek, "Sivillerin ölümlerine yol açan bu saldırıları şiddetle kınıyoruz" denildi.

Dışişleri Bakanlığı, İsrail kuvvetlerince bugün sabah saatlerinde Batı Şeria’daki Cenin Mülteci Kampı’na düzenlenen baskın sırasında çok sayıda Filistinlinin hayatını kaybetmesine ilişkin açıklama yayımladı.

Saldırı sonucu çok sayıda Filistinlinin hayatını kaybetmesinin üzüntüyle öğrenildiği ifade edilen açıklamada şöyle denildi:

"Özellikle Batı Şeria’da giderek daha da artan gerilimden ve artık neredeyse her gün yaşanan can kayıplarından derin endişe duyuyor ve sivillerin ölümlerine yol açan bu saldırıları şiddetle kınıyoruz.

Bölgede gerilimin tırmanmasının önüne geçilmesi ve can kayıplarının önlenmesi için İsrail makamlarına gerekli önlemleri etkin şekilde almaları yönündeki çağrımızı yineliyoruz.

Olaylarda hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, Filistin Devleti ve halkına başsağlığı diliyoruz."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda saldırıyı kınadı.

Çelik, açıklamasında, "İsrail güvenlik güçlerinin, Cenin Mülteci Kampı'na düzenlediği baskını şiddetle kınıyoruz. Baskında hayatını kaybeden 9 Filistinli kardeşimize Yüce Allah'tan rahmet diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN