MTV ödemesi yapmayanlar dikkat! Son gün 31 Ocak uyarısı geldi! MTV ödemesine geç kalanlara ne olacak?

MTV ödemesi yapmayanlar dikkat! Son gün 31 Ocak uyarısı geldi!  MTV ödemesine geç kalanlara ne olacak?

2024 yılı Motorlu Taşıt Vergisi yani MTV ödemelerindeki ilk taksit 31 Ocak 2024 tarihinde sona eriyor. Peki, MTV ödemesi yapmayanlara ne olacak? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

Yılda iki kez yapılan MTV ödemeleri için yılın ilk taksiti Ocak ayında sona eriyor. 2 taksit ödemelerinin Temmuz ayında yapılacağı belirtilirken ödeme yapmayanların ne yapacağı da merak konusu oldu.

MTV ÖDEMESİNDE SON GÜN

2024 yılı Motorlu Taşıt Vergisi birinci taksit dönemi 1 Ocak 2024 tarihinde başladı. Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren ödeme süreci Ocak ayında sona ererken 2. taksit ödemelerini Temmuz ayında yapılacağı belirtildi. 2 eşit taksit olarak bölünen MTV ödemeleri için ilk taksit sürecinde son gün 31 Ocak 2024 olarak açıklandı. Belirlenen tarihe kadar ödeme yapmayanlar ise gecikme faizi ile birlikte ödeme işlemlerini tamamlayabilecek.

mtv-odemesi.jpg

MTV ÖDEMESİ NASIL YAPILIR?

MTV ödemesi yapmak isteyen vatandaşlar vergi daireleri, PTT ya da banka şubeleri üzerinden ödeme işlemlerini kolaylıkla yapabilmektedir. Bunun yanı sıra dijital Vergi Dairesi, bankaların internet siteleri ya da mobil uygulama üzerinden de ödeme yapılmaktadır. 31 Ocak 2024 tarihine kadar ödeme yapmayanlar için gecikme faizi uygulanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN