Muhalefet 'maraton'da: Köprüde startı liderler verdi

Bugün gerçekleşen 43. İstanbul Maratonu'nun startını CHP lideri Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Akşener ve İBB Başkanı İmamoğlu verdi. Organizasyona katılmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden liderlerin maratondaki anları kameralara yansıdı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen, N Kolay'ın isim sponsorluğundaki 43. İstanbul Maratonu başladı. Maratonun startını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu verdi.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, sosyal medya hesabından "Millet ittifakı köprüyü geçiyor" notuyla liderlerin bir karesini paylaştı.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinden, Anadolu yakasından Avrupa yakası istikametine yaklaşık 7000 adım atan Kılıçdaroğlu ve Akşener, vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Kılıçdaroğlu, duygularını soran gazetecilere, "Bugün çok mutluyum" yanıtını verirken, Akşener de "Bugün; birliği, beraberliği, dostluğu, arkadaşlığı, Türkiye'nin geleceğine yönelik inancı ve özgürlüğü ifade ediyor" şeklinde konuştu.

kilic.jpg

Organizasyonun ev sahipliğini yapan İmamoğlu ise; "Bugün harika bir gün. İstanbul için, barış için, ülkemiz için, huzur için, dünya için yeşilin korunduğu güzel bir dünya için koşacaksınız. İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener hanımefendiyle ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'yla birlikte sizleri selamlamaktan büyük onur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Akşener ve İmamoğlu, kız çocuklarının eğitimine dikkat çekmek amacıyla İBB’nin kadın yöneticileriyle birlikte yürüyen Dilek İmamoğlu’nun açtığı, üzerinde “Eşit Eğitim Her Çocuğun Hakkı” yazısı bulunan pankartın arkasında da poz verdi.

dilek-imam-001.jpg

'2036 OLİMPİYATLARI’NI İSTANBUL'A KAZANDIRMALIYIZ'

Ödül töreni öncesinde yaptığı konuşmada, maratonun içinde güçlü mesajlar barındırdığına değinen İmamoğlu, şunları söyledi:

"İçinde barış var. Zaten insanların birleştiği yer İstanbul. Yani aynen iki kıtanın birleştiği gibi, insanları birleştiren bir kent İstanbul. Açıkçası bu duygunun bir başka taçlanması var. O da olimpiyat. Bu kente olimpiyatı istiyoruz biz. Bu şehir olimpiyatı hak ediyor. İstanbul halkı olarak, devletimizle, bütün bileşenleriyle en güçlü şekliyle olimpizm ruhunu bütün bireylerine nakşederek 2036’ya hep birlikte hazırlanmalıyız. Ve 2036 Olimpiyatları’nı İstanbul'a kazandırmalıyız. Gerçekten bir kentte bambaşka bir neşeye, bambaşka bir enerjiye kavuşturuyor. Bu yönüyle de olimpiyat bizim için önemli bir hedeftir."

Maraton şampiyonları ödüllerini; İBB Başkanı İmamoğlu, İstanbul Vali Yardımcısı Niyazi Erten ve Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar’ın elinden aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN