Münevver Karabulut cinayetinin işlendiği villa için yıkım kararı

Münevver Karabulut cinayetinin işlendiği villa için yıkım kararı

2009 yılında Cem Garipoğlu'nun, sevgilisi olan Münevver Karabulut'u öldürüldüğü villa, kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak. Villanın Garipoğlu ailesi tarafından kiralaya verilmek istendiği ancak cinayet nedeniyle hiçbir alıcının çıkmadığı biliniyordu.

İstanbul Bahçeşehir'de 14 villadan oluşan Şelale Evleri'nde Münevver Karabulut, sevgilisi Cem Garipoğlu ve ailesi tarafından öldürülmüştü.

Garipoğlu ailesinin villasının yer aldığı Şelale Evleri için kentsel dönüşüm kapsamında yıkım kararı çıktı. ‘Komşu İnisiyatifi Platformu’, villaların yıkım kararına itiraz ederek iptal davası başvurusunda bulundu.

VİLLADA BİRÇOK DELİL BULUNMUŞTU

Habertürk'ün haberine göre, 17 yaşındaki lise öğrencisi Münevver Karabulut, Cem Garipoğlu tarafından sitenin 73 numaralı villasında katledilmişti. Cesedin bulunmasıyla başlanan soruşturmanın izleri Hayyam Garipoğlu’nun yeğeni Cem Garipoğlu’na uzanmış ve katil zanlısı Cem Garipoğlu’nu gözaltına almak için villaya giden polis, evde birçok delil bulmuştu. O günden sonra Münevver Karabulut cinayeti Türkiye gündeminde yer aldı.

mo.jpg

KİRALAMAK İSTEYEN OLMAMIŞTI

Cinayetten sonra Garipoğlu ailesi villadan taşındı. Garipoğlu ailesinin evi boşaltmasıyla o villa kiralık olarak emlakçıya verildi. Villa yıllarca kiracı bulamadı.

2020’de, Başakşehir Belediyesi 14 villadan oluşan Şelale Evleri’nin 12 katlı apartmanlara dönüşümü için İBB Meclisi'ne önerge sundu. Önerge 2021’de AK Parti ve MHP’nin oy birliği ile kabul edildi. Şelale Evleri Sitesi için kentsel dönüşüm kapsamında yıkım kararı çıktı.

KARABULUT’UN BABASI: İNŞALLAH YIKILIR

Münevver Karabulut’un babası Süreyya Karabulut “Villanın yıkılacağını bilmiyordum. Yeni duydum. İnşallah yıkılır” dedi.

Şelale Evleri Sitesi hakkında çıkan bu yıkım kararının ardından Bahçeşehirli gönüllerden oluşan ‘Komşu İnisiyatifi Platformu’, villaların yıkım kararına itiraz ederek iptal davası başvurusunda bulundu. Geçtiğimiz günlerde de villaların olduğu yerde bir basın açıklaması yapan Platform üyeleri, Bahçeşehir’deki Şelale Evleri'nde kentsel dönüşüm başlarsa diğer villalara da sıçrayacağını ve Bahçeşehir’in açık bir cezaevine dönüşeceğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN